MS WTA Istanbul: Azarenková sa na úvod potrápila s Erraniovou

NETKY.SK • 22 Október 2013, 18:31 • 2 min
MS WTA Istanbul: Azarenková sa na úvod potrápila s Erraniovou

ISTANBUL - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková nasadená ako druhá zvíťazila v utorňajšom otváracom zápase koncoročného výberového podujatia TEB BNP Paribas WTA Championships v tureckom Istanbule (22. - 27. októbra, celková dotácia 6 miliónov USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch Rebound Ace Synpave v hale Sinan Erdem Dome) nad Taliankou Sarou Erraniovou, šestkou tohto podujatia, v základnej Bielej skupine za 135 minút 7:6 (4), 6:2. Výkon outsiderky ku koncu súboja zjavne limitovali problémy s pravým lýtkom.

slovakia

left justify in out

V úvodnom dejstve, ktoré trvalo až 89 minút, pritom favorizovaná Azarenková mala manko 2:5 s dvojitým brejkom a neskôr 5:6 a príjem. Súperku však nepustila ani len k setbalu. V tabrejku, v ktorom Bieloruska predviedla priebežný obrat z 1:3 na 5:3, sa radovala hneď po svojej prvej šanci, keď Erraniová spáchala dvojchybu. V druhej časti síce Azarenková prišla vo štvrtom geme o náskok brejku (2:2), ale odvtedy už neprehrala ani gem. Prvý mečbal premenila bekhendovým stopbalom.

Piaty raz medzi elitou štartujúca hrdinka ostatných dvoch edícií melbournských grandslamových Australian Open Azarenková má na tomto turnaji zápasovú štatistiku 8:8. Zverenkyňa Samuela Sumyka Azarenková nastúpila po šnúre troch nezdarov počnúc finále vrcholných newyorských US Open. Erraniová, ktorá sa predstaví aj v deblovej časti šampionátu po boku krajanky Roberty Vinciovej, klesla pri svojom druhom štarte vo dvojhre na 1:3.

Dvadsaťštyriročná finalistka šampionátu 2011 Azarenková (2. v renkingu) zvýšila v bilancii so vzájomných duelov s 26-ročnou Erraniovou (7.) na 7:1. Nadviazala na triumf 6:0, 7:5, ktorý dosiahla v máji na antuke v Ríme. Rivalku prekonala šiesty raz za sebou. Za kratší koniec ťahala iba pred piatimi rokmi v Moskve. Pablom Lozanom trénersky vedená Erraniová má skóre 1:31 proti členkám Top 5. Jediný úspech takéhoto typu si pripísala na parížskom Roland Garros 2013 proti Poľke Agnieszke Radwanskej.

V tejto základnej skupine sú aj Číňanka Na Li a Srbka Jelena Jankovičová, obe začnú až v stredu. Nasleduje zápas Serena Williamsová (USA-1) - Angelique Kerberová (Nem.-8) a po ňom príde na rad duel Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) - Petra Kvitová (ČR-5), zhodne v Červenej skupine.

Biela skupina:
Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Sara Erraniová (Tal.-6) 7:6 (4), 6:2 za 135 minút

Tabuľka Bielej skupiny:
1. Azarenková 1 1 0 2:0 13:8 2
2. Erraniová 1 0 1 0:2 8:13 0
Pozn.: Na Li (Čína-4) a Jelena Jankovičová (Srb.-7) ešte nehrali.
Legenda: poradie, hráčka, zápasy, víťazstvá, prehry, sety, gemy, body.

Zostávajúci utorňajší program:
Červená skupina:
Serena Williamsová (USA-1) - Angelique Kerberová (Nem.-8)
Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) - Petra Kvitová (ČR-5)

Stredajší program (postupne od 16.00 h SELČ):
Biela skupina:
Na Li (Čína-4) - Sara Erraniová (Tal.-6)
Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Jelena Jankovičová (Srb.-7)
Červená skupina:
Serena Williamsová (USA-1) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-3)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies