MS v silovom trojboji: Trnavčan František Albert ukázal, že aj po zdravotných problémoch sa dá vrátiť do súťažného kolotoča

NETKY.SK • 17 Október 2018, 11:54 • 2 min
MS v silovom trojboji: Trnavčan František Albert ukázal, že aj po zdravotných problémoch sa dá vrátiť do súťažného kolotoča

TRNAVA/BRATISLAVA - Anton Frič sa postaral o najlepší slovenský výkon dopoludňajšieho utorkového programu WUAP Majstrovstiev sveta v silovom trojboji, ktoré sa až do nedele konajú v Mestskej športovej hale v Trnave. V kategórii masters upútal výkonom 712,5 kg, vďaka čomu pri prepočte na vek získal do hodnotenia 764,87 bodov. Štyridsaťpäťročný Cíferčan súťažil vo váhovej kategórii do 100 kg.

slovakia

left justify in out

Najlepší výkon predpoludňajšej skupiny predviedol 70-ročný Ladislav Kiss z Maďarska, ktorý v rovnakej hmotnostnej kategórii nadvíhal 530 kg, pri prepočte na vek cez tabuľky však získal až 859,5 bodov.

 

Pozornosť pútal aj vôbec najstarší pretekár na štartovej listine šampionátu 85-ročný Csaba Keszthelyi, ktorý dosiahol v silovom trojboji až na hranicu 295 kg, pričom vytvoril nové svetové rekordy.

 

Potlesk sa ozýval pri pokusoch 66-ročného Trnavčana Františka Alberta. Muž, ktorý prekonal vážne zdravotné problémy so srdcovo-cievnym systémom sa po štyroch rokoch vrátil na súťažné pódium a rovnako ako Keszthelyi zaznamenal v silovom trojboji celkovo 295 kg.

 

img

 

"Môj ošetrujúci lekár hovorí, že by asi kvôli mne mali prepísať učebnice pre lekárov. Chcem ukázať ľuďom, že aj po ťažkých zdravotných problémoch sa dá vrátiť k športovaniu. Ľudia by mali cvičiť, starať sa o seba a dbať na životosprávu v každom veku," povedal František Albert.

 

Po svojich výkonoch v drepe, mŕtvom ťahu a tlaku na lavičke netajil spokojnosť. Mrzelo ho iba, že sa mu nepodarilo zhodiť z telesnej váhy pred súťažou ešte 600 gramov, čo by ho posunulo do nižšej váhovej kategórie, kde by mal podľa svojich slov pri súčasnej forme šancu atakovať svetové rekordy.

 

"Som spokojný, že žijem, som zdravý a môžem sa predstaviť trnavskému publiku a ako tréner ísť svojím zverencom príkladom. Moja manželka Alenka je navyše teraz chorá, tieto výsledky chcem venovať jej, aby videla, že som silný a aby bojovala aj ona," dodal Albert, ktorý je so svojou polovičkou už 44 rokov a ktorého syn Matúš figuruje ako prezident Slovenskej federácie silového trojboja (AWPC) ako spoluorganizátor podujatia.

 

V stredu bude na šampionáte dlhý deň. Ráno o 9:00 sa začína súťaž žien, kde sa predstaví viac ako 30 silových trojbojárok rôznych vekových kategórií.

Najťažšie váhy sa budú zdvíhať večer po 20:00, keď príde na rad mužská kategória open. Súťaže budú vrcholiť okolo polnoci.

 

Platí, že diváci majú na podujatie vstup úplne zdarma.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies