MS 2014: V gréckej nominácii aj útočník Gekas

NETKY.SK • 8 November 2013, 17:11 • 2 min
MS 2014: V gréckej nominácii aj útočník Gekas

ATÉNY - Tréner gréckej futbalovej reprezentácie Fernando Santos povolal na dvojzápasovú baráž kvalifikácie MS 2014 proti Rumunsku aj veterána Theofanisa Gekasa.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný útočník, ktorý pôsobí v tureckom tíme Konyaspor, odohral v národnom drese 68 zápasov a strelil 24 gólov. Naposledy sa v reprezentácii predstavil v júni. Do 24-člennej nominácie sa dostali aj ďalší skúsení hráči - tridsaťšesťročný kapitán Giorgos Karagounis a o dva roky mladší stredopoliar Costas Katsouranis.

Prvý zápas sa hrá budúci piatok v Pireu, odveta 19. novembra v Bukurešti. "Máme množstvo skúsených hráčov, ktorí vedia ako vyhrať prvý zápas a pritom neinkasovať. Rumuni majú skvelý tím, no verím, že postúpime my," agentúra AP citovala Santosa. Gréci postúpili do baráže z druhého miesta "slovenskej" G-skupiny, keď nazbierali rovnako 25 bodov ako prvá Bosna a Hercegovina, no mali horšie skóre.

Nominácia Grécka:

Brankári: Michalis Sifakis (Atromitos), Orestis Karnezis (Granada), Stephanos Kapino (Panathinaikos)
Obrancovia: Vassilis Torosidis (AS Rím), Loukas Vyntra (Levante), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Kostas Manolas, Jose Holebas, Dimitris Siovas (všetci Olympiakos Pireus), Giorgos Tzavellas (PAOK Solún)
Stredopoliari: Sotiris Ninis, Costas Katsouranis, Alexandros Tziolis (obaja PAOK), Panayiotis Tachtsidis (Catania), Panagiotis Kone (Bologna), Yiannis Maniatis, Andreas Samaris (obaja Olympiakos), Giorgos Karagounis (Fulham), Costas Fortounis (Kaiserslautern)
Útočníci: Costas Mitroglou (Olympiakos), Fanis Gekas (Konyaspor), Lazaros Christodoulopoulos (Bologna), Dimitris Salpingidis (PAOK), Georgios Samaras (Celtic)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies