Bugár: Ukazuje sa, že Kiska nebude len podpisovačom vládnych návrhov

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 12:25 • 2 min
Bugár: Ukazuje sa, že Kiska nebude len podpisovačom vládnych návrhov

BRATISLAVA – Slušný a presvedčivý príbeh vie poraziť sociálnu demagógiu. To je odkaz, ktorý podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára priniesli výsledky prezidentských volieb a víťazstvo Andreja Kisku.

slovakia

left justify in out

"Druhým odkazom volieb je to, že občania odmietli koncentráciu moci v rukách jednej strany," uviedol Bugár na dnešnom brífingu, na ktorom s podpredsedom strany Lászlóm Solymosom hodnotili druhé kolo prezidentských volieb. Bugár vyzdvihol aj vyššiu volebnú účasť. "Ukázalo sa ,že ak je občan v centre záujmu, prejaví vyššiu aktivitu pri voľbách," skonštatoval predseda Mostu.
      

V osobe Andreja Kisku vidí Bugár človeka, ktorý bude využívať svoj mandát v prospech posilnenia demokracie. "Dôležité je aj to, že to nebude len podpisovač vládnych návrhov," dodal.
      

Podpredseda Most-Híd László Solymos uviedol, že podporovatelia strany na juhu Slovenska jednoznačne podporili Andreja Kisku. "S touto výzvou sme za nimi prišli už po prvom kole, keď sme jednoznačne podporili Andrea Kisku," povedal Solymos.  Poukázal tiež na to, že Fico sa usiloval mobilizovať maďarských voličov všetkými možnými spôsobmi. "Nepomohlo mu však ani to, že sa začali urýchlene vybavovať dotácie na kultúru menšín, ani bilbordy v maďarčine, rýchlo rozdané funkcie pre zástupcov strany SMK v nitrianskej župe a ani dotácia viac ako 200.000 eur z rezervy predsedu vlády na Domov sociálnych služieb v rodisku predsedu SMK Józsefa Berényiho v Dolných Salibách," povedal Solymos.
      

Bugár pripomenul, že SMK jednoznačne nepodporila Andreja Kisku. Podľa neho to všetko potvrdzuje dohady o politickom biznise, ktorý pred prezidentskými voľbami urobil Smer s SMK. "Voliči sú však zdá sa múdrejší ako niektorí politici a volili podľa svojich zásad," dodal Bugár.
      

Vyjadril sa tiež k výzvam na demisiu predsedu vlády Roberta Fica, s ktorým prišla neparlamentná NOVA.  Bugár to označil za pomýlené." Nechceme Ficovu demisiu, vyvolalo by to neistotu, ktorú Slovensko nepotrebuje," povedal Bugár. Predseda vlády by mal naplniť svoj mandát. "Aby naplnil svoje sľuby a priniesol tie istoty, o ktorých pred voľbami hovoril," spresnil predseda strany Most-Híd.

 

 

Bugár: Nelanárime poslancov, ale každý je vítaný Most-Híd podľa predsedu strany Bélu Bugára nelanári poslancov NR SR do svojho klubu, ale ak sa niekto rozhodne, je vítaný. Bugár tak reagoval na tlačovej besede na otázky, či sa pripravuje vstup bývalej podpredsedníčky SDKÚ-DS Lucie Žitňanskej do Mosta-Híd. Žitňanská je dnes nezaradená poslankyňa NR SR. Podľa informácií agentúry SITA obaja politici sa spolu stretli a rozprávali o politickej budúcnosti.

 

Most-Híd pracuje na občianskej vízii v politike, ktorej stredobodom má byť výhradne občan. „Občianska vízia je otvorená vec. Každý je vítaný. Nelanárime poslancov. Ak sa niekto rozhodne, že chce byť účastníkom tvorby vízie, je vítaný,“ dodal Bugár. 

 

Žitňanská vystúpila z SDKÚ-DS v decembri. Most-Híd zas prišiel o jedného poslanca. Minulý týždeň Andrej Hrnčiar oznámil, že sa chystá zakladať nový politický projekt spolu s Radoslavom Procházkom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies