Harry Kane hľadá novú výzvu, chce opustiť Tottenham

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 15:29 • 2 min
Harry Kane hľadá novú výzvu, chce opustiť Tottenham

Fanúšikovia Tottenhamu nebudú na práve prebiehajúcu sezónu spomínať v najlepšom. Klubu sa príliš nedarí a zdá sa, že už o niekoľko týždňov príde o svoju najväčšiu hviezdu.

slovakia

left justify in out

Kanonier Harry Kane sa podľa britských médií stretol s vedením klubu a oznámil, že chce po sezóne odísť. Svoju situáciu by najradšej vyriešil ešte pred začiatkom majstrovstiev Európy, ktoré odštartujú 11. júna. V klube má platnú zmluvu ešte na tri roky.

 

 

Tottenham sa momentálne nachádza na 6. priečke Premier League a s najväčšou pravdepodobnosťou neuspeje v snahe kvalifikovať sa do budúcoročnej edície Ligy majstrov. Vedenie sa v apríli rozlúčilo s trénerom Josém Mourinhom, ktorý počas sedemnástich mesiacov svojho pôsobenia na lavičke nedokázal nadviazať na prácu Mauricia Pochettina a získať s londýnskym mančaftom trofej.

 

Projekt s cieľom dostať Tottenham na výslnie anglického a európskeho futbalu sa zatiaľ ukazuje ako neúspešný, čo spôsobilo, že Kane chce vôbec po prvýkrát v seniorskej kariére zmeniť dres. Za A-tím Tottenhamu nastupuje od roku 2009, odohral 334 zápasov a strelil 220 gólov, nezískal však ani jednu trofej, čo je podľa zahraničných správ hlavným dôvodom jeho rozhodnutia. Situáciu už pozorne monitorujú oba manchesterské celky a Chelsea.

 

 

„Najskôr chceme dokončiť sezónu, a to čo najlepším možným spôsobom. To je to, na čo by sme sa mali všetci koncentrovať," vyjadril sa klub prostredníctvom hovorcu. Odchod najväčšej hviezdy klubu určite nepoteší už tak nahnevaných fanúšikov, ktorí po angažovaní portugalského stratéga očakávali úspešnejšie časy. Mourinho sa od novej sezóny dohodol na zmluve s talianskym AS Rím, zatiaľ čo Tottenham dočasne vedie Ryan Mason a v lete bude zrejme hľadať nového trénera.

 

 

Kane prišiel do Tottenhamu v roku 2004, keď sa pripojil k juniorskému tímu a podpísal štipendium. Zaujímavosťou je, že chvíľu pôsobil v drese veľkého rivala Arsenalu, podľa vedúceho akadémie Liama Bradyho však nebol dostatočne atletický a bojoval s nadváhou. Toto rozhodnutie o niekoľko rokov neskôr kritizoval dlhoročný lodivod Arsenalu Arséne Wenger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies