Most-Híd a SMK idú rokovať o možnej spolupráci

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 08:15 • 2 min
Most-Híd a SMK idú rokovať o možnej spolupráci

Bratislava 11. marca (TASR) - Strany Most-Híd a SMK budú v pondelok 14. marca rokovať o možnej budúcej spolupráci. Neformálne informatívne stretnutie inicioval Most-Híd.

slovakia

left justify in out

Chce na ňom informovať SMK o plánoch do budúcnosti. Vie si predstaviť spoluprácu v regionálnych voľbách. Spájať sa však nechce. "Význam takéhoto kroku nevidíme," uviedol pre TASR hovorca Mosta-Híd Matej Kováč.

 

SMK ide na rokovanie s rôznymi formami, ale aj podmienkami možnej spolupráce. "Naším cieľom je, aby občania maďarskej národnosti a južného Slovenska mali po budúcich parlamentných voľbách silné zastúpenie v NR SR," vyhlásil pre TASR tlačový odbor SMK. Od stretnutia očakáva otvorenie rozhovorov, konštruktívny priebeh a možnosť pokračovania v rokovaniach. "Voľby 5. marca ukázali, že navzájom sa potrebujeme na to, aby sme plnili svoje programové ciele," doplnila SMK.

 

Po sobotňajších parlamentných voľbách zostala SMK opäť mimo parlamentu. Hlas jej odovzdalo 4,04 percenta voličov (105.495 hlasov). Mostu-Híd sa podarilo prekročiť päťpercentnú hranicu pre vstup do parlamentu. So ziskom 6,5 percenta (169.593 hlasov) obsadí v snemovni 11 kresiel. Most-Híd však výsledok nepotešil. Strana očakávala dvojciferné číslo. Predseda Béla Bugár vyhlásil, že výsledok pod osem percent nebude dobrý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies