Moskvu zaplavili modré barety. Oslavujú deň vzdušných síl.

NETKY.SK • 2 August 2018, 18:52 • 2 min
Moskvu zaplavili modré barety. Oslavujú deň vzdušných síl.

MOSKVA - V Rusku patrí druhý august už tradične vzdušným silám.

slovakia

left justify in out

Deň vzdušných síl sa v Rusku uz tradične oslavuje 2. augusta a ani teploty nad 30 stupňov v tomto roku nezabránili vojakom osláviť svoj deň. Najväčšie oslavy sa už tradične konali v Moskovskom Gorky Park.

 

Moskovčania už vedia, že v tento deň patrí Gorky Park práve vzdušným silám. Vojaci sa kúpu vo fontánach, v ktorých sa inak nikto iný kúpať nesmie a ich tradišnou pochutinou sú červené melóny.

 

"Deň vzdušných síl bez kúpania vo fontáne nie je deň vzdušných síl!" kričali vojaci pri centrálnej fontáne v Gorky Park.

 

 

A na otázku, prečo jedia práve melóny odpovedal jeden z vojakov takto: "Táto tradícia je spojená s našim veliteľom „Ujom Vasiľom“ Vasilijom Margelovom. Keď sa Vasilija odviezli do nemocnice, na prelome júla a augusta, jeho kolegovia mu priniesli melón Od tej doby si v deň vzdušných síl vojaci vždy vychutnávajú melón. Je to sväté.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies