Moskva odzrkadlila odpoveď 23 krajinám z dôvodu vyhostenia ruských diplomatov

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 15:27 • 2 min
Moskva odzrkadlila odpoveď 23 krajinám z dôvodu vyhostenia ruských diplomatov

MOSKVA - Rusko si vyhradilo právo na vzájomné kroky vo vzťahu k Belgicku, Maďarsku, Gruzínsku a Čiernej Hore.

slovakia

left justify in out

Moskva vyhlásila o zavedení zrkadlových opatrení vo vzťahu k 23 krajinám, ktoré vyhostili 23 diplomatov v súvislosti s otravou bývalého plukovníka GRU, britského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry. 

 

To je uvedené na internetovej stránke ruského Ministerstva zahraničných vecí. "30. marca na Ministerstvo zahraničných vecí boli predvolaní vedúci predstavitelia diplomatických misií Austrálie, Albánska, Nemecka, Dánska, Írska, Španielska, Talianska, Kanady, Lotyšska, Litvy, Macedónska, Moldavska, Holandska, Nórska, Poľska, Rumunska, Ukrajiny, Fínska, Francúzska, Chorvátska, Českej republiky, Švédska, Estónska,” upresnil tlačový úrad oddelenia.

 

Podľa správy, zástupcom týchto krajín boli udelené protestné poznámky v súvislosti s vyhostením ruských diplomatov, na základe nepodložených obvinení Veľkej Británie na adresu Moskvy.

     

Ako zdôraznili v správe na Ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie: "Berúc do úvahy skutočnosť, že na poslednú chvíľu sa k uvedeným krajinám rozhodli pripojiť aj Belgicko, Maďarsko, Gruzínsko a Čierna Hora, Rusko si ponecháva právo na vzájomné kroky vo vzťahu k týmto krajinám".

    

Niekoľko európskych krajín: Ukrajina, Moldavsko, Chorvátsko,  Albánsko a taktiež USA a Kanada, sa rozhodli vyhostiť celkovo okolo 100 diplomatov Ruskej federácie, kvôli prípadu otravy Skripaľa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies