Mikulec: Polícia bude počas sviatkov kontrolovať obmedzenie pohybu

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 18:27 • 2 min
Mikulec: Polícia bude počas sviatkov kontrolovať obmedzenie pohybu

BRATISLAVA - Polícia je pripravená kontrolovať dodržiavanie obmedzení voľného pohybu osôb počas Veľkej noci v prípade, ak ich na dnešnom rokovaní schváli vláda. Pred rokovaním kabinetu to uviedol minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V uliciach budú hliadky

"Máme na to ľudí i techniku, budeme, samozrejme, činnosti koordinovať aj s ministerstvom obrany," uviedol. Potvrdil, že v uliciach budú hliadky. Či sa ľudia cestujúci za hranice okresu v súvislosti s pracovnými povinnosťami alebo v ďalších povolených prípadoch budú musieť preukazovať nejakým povolením, majú dohodnúť na rokovaní kabinetu.

 

img

 

Všetci obyvatelia

Mikulec potvrdil, že obmedzenia sa budú v rámci okresu vzťahovať aj na tých, ktorí tam nemajú trvalý pobyt, no zdržujú sa tam v čase účinnosti obmedzení.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) má na dnešnom zasadnutí vlády navrhnúť prijatie uznesenia obmedziť voľný pohyb osôb, a to od 8. apríla do 13. apríla, s výnimkou ciest do a zo zamestnania, nákupu, návštevy lekára, pobytu v prírode v rámci okresu, pohrebu príbuzného, starostlivosti o príbuzného či susedskej výpomoci.

 

img

 

Zabránenie regresu

Informoval o tom v nedeľu (5. 4.) po stretnutí s lekárskymi odborníkmi. Opatrenia majú zabrániť riziku regresu doterajšieho trendu minimalizácie šírenia nového koronavírusu.

 

Aktualizácia

Počas Veľkej noci bude platiť nasledovný zoznam vládnych opatrení



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona