Moratórium pred druhým kolom prezidentských volieb už plynie

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 09:08 • 2 min
Moratórium pred druhým kolom prezidentských volieb už plynie

BRATISLAVA - V tomto období až do zavŕšenia prezidentských volieb je zakázané akékoľvek informovanie o kandidátoch.

slovakia

left justify in out

V stredu o polnoci bola oficiálne ukončená volebná kampaň pred prezidentskými voľbami. Od dnešného rána od 7:00 začalo zároveň platiť informačné moratórium pre médiá a tlačové agentúry. V médiách už neuvidíme žiadnu politickú reklamu, zakázaná je aj možnosť finančne podporiť jednotlivých kandidátov. Toto nariadenie bude v platnosti až do definitívneho ukončenia sobotňajšieho hlasovania.

 

img

 

Druhé kolo volieb hlavy štátu sa uskutoční v sobotu 30. marca od 7:00 do 22:00. O priazeň približne 4,43 milióna voličov sa v ňom uchádzajú Zuzana Čaputová a Maroš Šefčovič. Prezidentom sa stane ten kandidát, ktorý získa najväčší počet platných hlasov zúčastnených voličov.

img

 

„V čase volebného moratória nemožno viesť kampaň, vylepovať nové plagáty, respektíve bilbordy. Zákon nerozlišuje veľkosť plagátov,“ uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

 

Pokiaľ by niekto zákon o volebnom moratóriu porušil, hrozia mu nemalé sankcie. Pokuta môže dosahovať sumu od 5-tisíc do 50-tisíc eur v prípade, že moratórium poruší prezidentský kandidát, ak sa nedodržia pravidlá v súvislosti s financovaním kampane, pokutu udeľuje ministerstvo vnútra vo výške od 2-tisíc eur do 30-tisíc eur a pre tretiu stranu od 1 000 eur do 10-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies