Monster pred zápasom so šampiónom: "Strach a peniaze som nikdy nemal, ľudí sa nebojím"

NETKY.SK • 18 Október 2023, 15:00 • 2 min
Monster pred zápasom so šampiónom: "Strach a peniaze som nikdy nemal, ľudí sa nebojím"

PRAHA - Legendárny český MMA bojovník Petr „Monster“ Kníže mieri do ďalšieho a premiérového zápasu pod organizáciou RFA. Na spoločnom galavečeri s IAF zaobstará hlavný zápas so šampiónom IAF Stevenom Krtom, ktorý je na vlne štyroch výhier v rade. Monster si zo svojho súpera ťažkú hlavu nerobí a zo svojho najbližšieho oponente nemá žiadny strach.

slovakia

left justify in out

Kníže sa už v rámci RFA mal debutovo predstaviť už minule, no v príprave na dlho očakávaný súboj s Jozefom Wittnerom sa zranil a musel zápas odvolať. Monster sa mu do budúcna nebráni, no jeho oči aktuálne smerujú len na súboj s Krtom, ktorý prebehne 11. novembra v pražskej UNYP Aréne. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.cz.

 

Problémy s rukou urobili škrt

Na košickom turnaji RFA 4 sa mal Kníže prvýkrát predstaviť v rámci organizácie. Z duelu napokon zišlo pre zranenie ruky. Aktuálne mu podobný problém zatiaľ nehrozí. „Mal som problémy s rukou a potom som sa zranil. Teraz sa cítim dobre, som odpočatý, takže všetko je v pohode. Viacej času by sa hodilo, ale iak príprava prebieha tak, ako vždy,“ porovnal prípravy pred duelmi s Wittnerom a Krtom.

Monster ako aj Wittner patria k úplnej špičke RFA a ich vzájomný súboj by pritiahol veľkú pozornosť. Ani jeden z bojovníkov sa mu nebráni a pokiaľ vyriešia dilemu váhovej kategórie, sú mu obaja otvorení. „Zápas s Jožom Wittnerom pokojne môže byť. Je to otázka podmienok, ja by som nehádzal flintu do žita. 84-ku chodiť nechcem, to je vysoko, ale keď nájdeme spoločnú cestu a príde zaujímavá ponuka, tak prečo nie?“ povedal Kníže.

 

Strach nie je dobrý priateľ

Na galavečeri RFA x IAF Special Title Night čaká Monstra hlavný zápas večera, v ktorom bude jeho súperom Steven Krt. Ten je aktuálnym šampiónom welterovej váhy a bez ohľadu na výsledok duelu s Knížem im aj naďalej zostane. Monster miesto naháňania titulov sa vždy snaží žiť v prítomnom okamihu a tak vyzerá aj jeho gameplan v zápasoch.

„Správny bojovník má byť tu a teraz. Môžeš si zvoliť stratégiu a tej sa držať, ale nemôžeš hovoriť, že budeš robiť hento a tamto. Dôležité je byť v zápase,“ opísal český bojovník, ktorý počas svojej kariéry podľahol len Karlosovi Vémolovi a Davidovi Kozmovi.

O svojom súperovi veľa informácií nemá, ale ani z toho si ťažkú hlavu nerobí a už vonkoncom nemá pred zápasom nejaké obavy. „Strach a peniaze som nikdy nemal a asi to lepšie nebude. Strach nie je dobrý priateľ, minimálne pre bojovníkov. Vo mne najväčší rešpekt vzbudzuje príroda, pretože keď si niekde v divokej prírode, tak si musíš dávať pozor. Ale ľudia, to sú slabé kúsky oproti prírode,“ prezradil, voči čomu má najväčší rešpekt.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: Instagram / mma_monster_
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies