7 mrazivých videí z vojny na Ukrajine, ktorú rozpútalo Rusko

NETKY.SK • 25 Február 2022, 13:05 • 2 min
7 mrazivých videí z vojny na Ukrajine, ktorú rozpútalo Rusko

Ukrajina odvčera rána čelí ruskej vojenskej agresii. Streľbu, bombardovanie aj ostreľovanie zažívajú mestá naprieč celou krajinou na čele s hlavným mestom Kyjev, cez ktoré sa dnes prehnali rakety, viac ako päťdesiat vrtuľníkov aj výsadkári okupujúci významné letisko.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo Ukrajinci bojujú a skrývajú sa v staniciach metra, aby ich nezabili ruské raketové útoky, v Moskve polícia zatýka každého, kto na demonštrácii vyjadrí svoj nesúhlas s vojnovou operáciou na Ukrajine. Pozrite si najmrazivejšie videá z vojny na Ukrajine, ktorú rozpútalo Rusko.  

 

 

Stovky vystrašených ľudí ukrytých v metre v Charkove 

 

V meste Charkov ležiacom na severovýchode Ukrajiny neďaleko hraníc s Ruskom sa stovky vystrašených ľudí ukrývajú v staniciach metra. Mesto púšťa ľudí do metra bezplatne, nakoľko v tejto chvíli slúži ako provizórny vojenský bunker chrániaci civilnú populáciu pred útokmi, ktoré Rusko na mesto podniká. 

 

Na sever od hlavného mesta Kyjev, ktoré včera ruská armáda zasiahla viacerými raketovými útokmi, sa uprostred dňa objavila skupina ruských vrtuľníkov. Vrtuľníky pravdepodobne priviezli výsadkárov, ktorým sa podarilo obsadiť významné medzinárodné letisko Antonov v meste Hostomeľ neďaleko Kyjeva.

 

 

Obrovské zápchy na výjazdoch z Kyjeva

 

Obyvatelia Kyjeva sa ráno zobudili na výbuchy a streľbu. Veľa z nich sa preto okamžite rozhodlo sadnúť do auta a odísť z hlavného mesta smerom na západ krajiny, buď priamo do Poľska, Maďarska, či na Slovensko, alebo do bezpečnejších miest ako Ľvov. Na výjazdoch z Kyjeva sa vytvorili rozsiahle kolóny.

 

 

Reportér CNN s ruskými vojakmi okupujúcimi letisko
 

Ruská armáda obsadila významné medzinárodné letisko Antonov v meste Hostomeľ pri Kyjeve. Reportér CNN sa dostal priamo k ruským vojakom, ktorí zabezpečovali priestor a vymieňali si paľbu s ukrajinskými vojakmi. Ukrajinské ozbrojené zložky vyzvali všetkých, ktorí dokážu držať zbraň, aby prišli letisko brániť pred ruskými okupantmi. Ukrajine sa podarilo zostreliť 3 z 54 ruských vrtuľníkov, ktoré zaútočili.

Bleskové zatýkanie protestujúcich v Moskve
 

V centre Moskvy sa na Puškinovom námestí zhromaždili stovky demonštrantov proti vojne na Ukrajine. Ruská národná garda však okamžite zatýka kohokoľvek, kto vytiahne plagáty s protivojnovými heslami, čo ukazuje video zo zadržania ženy s plagátom „Nie vojne na Ukrajine“.

 

 

Takto ruské tanky prešli cez hranicu z Bieloruska

 

Video zachytáva ruské tanky a obrnené transportéry, ktoré nadránom prekročili ukrajinské hranice z Bieloruska. Rusko svoju inváziu začalo krátko po tretej ráno nášho času, a tak zrejme chcelo využiť moment prekvapenia nato, aby ukrajinské zložky nevedeli tak rýchlo zareagovať.

 

 

Útok stíhačky zachytený ukrajinskou rodinou

 

Na možno najmrazivejšom videu z dnešného dňa zachytila ukrajinská rodina útok stíhačky, ktorá tesne pred priblížením k domu vypálila rakety na ciele v blízkosti. Rusko tvrdí, že pri invázii útočí len na strategické objekty, ale na základe informácií a videí z rôznych oblastí Ukrajiny je vidieť, že útoky sa nevyhýbajú ani civilným objektom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies