Monitorovacia misia OSCE zaznamenala presun Ozbrojených síl Ukrajiny na Donbase a porušenie dohôd

NETKY.SK • 16 Február 2018, 20:24 • 2 min
Monitorovacia misia OSCE zaznamenala presun Ozbrojených síl Ukrajiny na Donbase a porušenie dohôd

KYJEV - Ozbrojené sily Ukrajiny sa značne presunuli dopredu, do takzvanej "šedej zóny", na ktorej sa dohodli obidve strany, v blízkosti obce Novoaleksandrovka, v regióne Lugansk. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

O tom informoval zástupca vedúceho Osobitnej monitorovaciej misie OSCE Alexander Hug. "Naši pozorovatelia zistili a zaznamenali skutočnosti, ktoré jasne naznačujú, že jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny sa presunuli dopredu, na západe regiónu Lugansk v blízkosti obce Novoaleksandrovka," poznamenal Hug.

 

Podľa jeho slov, minulý týždeň pozorovatelia monitorovaciej misie zaznamenali 15 kusov bojových zbraní, ktoré sú umiestnené v rozpore s dohodnutými čiarami rozlíšenia. Hug taktiež povedal, že 8. februára pozorovatelia misie si všimli osem reaktívnych systémov v kontrolovanej obci Topoline.

 

Tento týždeň tajomník Bezpečnostnej rady Ukrajiny Alexander Turchinov, v éteri jedného ukrajinského TV kanálu vyhlásil, že ukrajinská armáda za posledné mesiace "neustúpila ani jeden meter svojho územia". Navyše, Ozbrojené sily Ukrajiny sa v určitých smeroch presunuli na kilometre v "šedej zóne" a "zlepšili svoje pozície" na Donbase. Týmto ukrajinská strána porušila dohody o rozmedzeniach teritória a rozmiestnenia zbraní, ktoré aj zaznamenali pozorovatelia monitorovaciej misie OSCE.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies