Monarchs majú najkvalitnejší tím, chcú uspieť v SFL i HFL

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 12:16 • 2 min
Monarchs majú najkvalitnejší tím, chcú uspieť v SFL i HFL

BRATISLAVA - Klub amerického futbalu Bratislava Monarchs má v sezóne 2015 asi najkvalitnejší káder vo svojej dvadsaťročnej histórii a bude s ním bojovať na dvoch frontoch.

slovakia

left justify in out

Okrem slovenskej ligy, kde chce získať majstrovský titul, sa predstaví aj v maďarskej súťaži HFL. V minulosti pôsobili Monarchs v českej ČAFL i Stredoeurópskej lige, teraz sa chcú posunúť ďalej a cez HFL sa dostať do rakúskej nadnárodnej AFL, čo je momentálne asi najlepšia európska súťaž.

 

"Česká liga momentálne stagnuje, dala nám veľa skúseností, chceme sa posunúť inam. Maďarská HFL je kvalitná, má sedem účastníkov," uviedol prezident Monarchs Jozef Piťo. Pre klub je HFL prestupnou stanicou, súťaž má dobrý renking v Európe.

 

Oporami tímu by mali byť zámorské importy, najmä quarterback a momentálne už aj jeden z členov realizačného tímu Ferni Garza. Tím získal aj Kanaďanov Davida Greena a Paula de Passa i ďalšieho Američana Devina Myersa. "Mali sme legionárov aj v minulosti. Snažíme sa vyberať z ponuky na trhu, je to aj otázka šťastia, či sú voľní," tvrdí Jozef Piťo. "V Bratislave som našiel silný tím. Pred pár rokmi som mal skúsenosť s bratislavským klubom z českej ligy, vedel som, kam prichádzam," uviedol Ferni Garza.

 

Monarchovia už majú za sebou duel s Újpest Bulldogs, ktorý vyhrali 59:0. "Nečakajte niečo podobné aj v iných zápasoch. Sme novým tímom v súťaži, súperi nevedeli, čo môžu od nás očakávať. Súboj sledovali asi všetky kluby z ligy," tvrdí Ferni Garza.

 

 

Cieľom Bratislava Monarchs v HFL je účasť vo finále. Iný výsledok by bol pre klub podľa kouča ofenzívy Petra Meluša menším sklamaním. "Príchodom zámorských posíl a Ferniho Garzu sa tím posilnil, účasť v play-off pokladáme za povinnosť. Ak by sme tam nepostúpili, boli by sme sklamaní. Ak budeme chýbať vo finále, bolo by to čiastočné sklamanie. Myslím si, že Monarchs sú na takej kvalitatívnej úrovni, na akej ešte neboli," tvrdí Peter Meluš.

 

Už v sobotu 18. apríla odohrajú Monarchs prvý domáci duel v sezóne, na štadióne ŠKP v bratislavskej Dúbravke privítajú tím Nyíregyháza Tigers. "Súperi z Maďarska sa tešia aj na náš štadión, keďže na podobnom nehrávajú. Pripravujeme aj šouprogram pre divákov a nebude chýbať prekvapenie," hovorí výkonný riaditeľ Monarchs Ľudovít Gálka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies