Poznáme meno najlepšieho futbalistu roka 2020

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 06:42 • 2 min
Poznáme meno najlepšieho futbalistu roka 2020

Okrem hlavnej ankety vyhlásili aj najlepších v ďalších kategóriách.

slovakia

left justify in out

 

Najlepším futbalistom Slovenska v roku 2020 bol podľa ankety stopér lídra talianskej Serie A Milan Škriniar. Druhú priečku v rámci 28. ročníka ankety denníka Pravda, obsadil stredopoliar Juraj Kucka. Tretí skončil Marek Hamšík.


Obranca Interu Miláno obhájil svoj anketový triumf spred roka a pripísal si druhé celkové víťazstvo. Minulý rok Škriniar vystriedal na slovenskom futbalovom tróne víťaza uplynulých šiestich ročníkov a rekordéra v počte triumfov Hamšíka. Ten ich celkovo získal osem. 

 

 

Škriniar sa počas tejto sezóny vypracoval na jedného z lídrov defenzívy Interu Miláno a pridal aj niekoľko skvelých ofenzívnych výpadov. V Serie A 2020/2021 dosiaľ strelil tri góly a z toho dva boli víťazné.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Slováci sa na Cypre herne trápili, nestrelili ani gól

Dvadsaťšesťročný rodák zo Žiaru nad Hronom Škriniar v aktuálnom vydaní ankety získal od hlasujúcich 292 bodov, o 45 viac ako Kucka. Stredopoliar AC Parma na víťazstvo v ankete čaká viac ako desaťročie. Dosiaľ tri razy obsadil tretie miesto, teraz je prvýkrát druhý. Tretí Hamšík, v sledovanom období hráč čínskeho superligistu Ta-lien I-fang, zaostal o 8 bodov za Kuckom.

Poradie na štvrtom až šiestom mieste je nasledovné: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Dúbravka (Newcastle United) a Ondrej Duda (Hertha Berlín). V desiatke najlepších sa na ôsmom mieste objavil 36-ročný Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul), ktorý je štvornásobný víťaz ankety, ale teraz je dlhodobo zranený a uvažuje o konci kariéry.

 



 Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho mladého futbalistu do 21 rokov získal Dávid Strelec zo Slovanu Bratislava. Medzi trénermi zvíťazil nedávny tréner reprezentácie Gruzínska Vladimír Weiss st. Najlepšou futbalistkou sa stala Mária Korenčiová pôsobiaca v AC Miláno, ktorá tromfla vlaňajšiu víťazku Dominiku Škorvánkovú z Montpellier a Bayernu Mníchov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies