Módna návrhárka Vivienne Westwoodová navštívila Assangea v úkryte

NETKY.SK • 25 Október 2012, 07:21 • 2 min
Módna návrhárka Vivienne Westwoodová navštívila Assangea v úkryte

Módna návrhárka Vivienne Westwoodová navštívila Assangea v úkryte - Kultúra Legendárna britská módna návrhárka Vivienne Westwoodová dnes navštívila zakladateľa internetovej stránky WikiLekas Juliana Assangea, ktorý sa ukrýva na ekvádorskom veľvyslanectve

slovakia

left justify in out

img

Legendárna britská módna návrhárka Vivienne Westwoodová dnes navštívila zakladateľa internetovej stránky WikiLekas Juliana Assangea, ktorý sa ukrýva na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne, aby sa vyhol vydaniu do Švédska pre obvinenia zo sexuálnych zločinov.
      Assangeova dlhodobá zástankyňa Westwoodová mala oblečené tričko s nápisom "Som Julian Assange". Táto 71-ročná módna návrhárka sa preslávila krikľavými a výstrednými návrhmi.
      Ekvádorské veľvyslanectvo vybavilo svoju telefónnu ústredňu ďalším zariadením, určeným len na otázky týkajúce sa Assangea a  informovalo, že za 41-ročným Austrálčanom neustále prúdia návštevníci.
      Na návšteve u Assangea sa už zastavili Lady Gaga, Yoko Ono, Julian Lennon a Bianca Jagger, aktivistka za ľudské práva a bývalá manželka Micka Jaggera z rockovej skupiny Rolling Stones.
      Reportér britskej spravodajskej stanice BBC, ktorý mal prístup k Assangeovi, nedávno informoval, že zakladateľ WikiLeaks žije v jednej miestnosti, rozdelenej na kanceláriu, spálňu a malú kúpeľňu.
      Assange na otázku, či mu prekáža, že nemôže ísť von, odpovedal, že na obmedzený pohyb je "zvyknutý". V Británii žil totiž takmer dva roky za prísnych podmienok kaucie. 
      V kondícii sa udržiava každodenným cvičením v kúpeľni, za pomoci osobného trénera, ktorý podľa Assangeových slov pochádza z "armády".
      Austrálčan, ktorému ekvádorská vláda udelila politický azyl, sa snaží vyhnúť vydaniu do Švédska, kde ho chcú vypočuť pre obvinenia zo sexuálnych zločinov. Tých sa mal dopustiť voči dvom ženám.
      Julian Assange ušiel na ekvádorskú ambasádu v júni po tom, čo v Británii vyčerpal všetky právne možnosti, ako sa vyhnúť extradícii. Britská polícia však pohrozila, že ho zatkne, len čo vyjde von v budovy veľvyslanectva, lebo porušil podmienky kaucie.
      Assange odmieta obvinenia zo sexuálnych zločinov a obáva sa, že Švédsko by ho vydalo do Spojených štátov, kde ho chcú vyšetrovať za zverejnenie tisícov tajných amerických diplomatických dokumentov na stránke WikiLeaks koncom roka 2010.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies