Mladíka a 45-ročnú ženu obvinili z drogovej trestnej činnosti

NETKY.SK • 29 Január 2015, 12:07 • 2 min
Mladíka a 45-ročnú ženu obvinili z drogovej trestnej činnosti

TOPOĽOVKA - Obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, a to formou spolupáchateľstva, vzniesol policajný vyšetrovateľ 20-ročnému mužovi a 45-ročnej žene z obce Topoľovka v Humenskom okrese.

slovakia

left justify in out

Obvinení si mali podľa vyjadrení polície najmenej od novembra minulého roku zadovažovať drogy, a to marihuanu, ktorú následne v rôznych množstvách v mieste svojho trvalého pobytu údajne prechovávali, vážili, balili do igelitových vreciek, ako aj iným spôsobom pripravovali na distribúciu.
      

"Takto pripravenú marihuanu predávali konečným spotrebiteľom, a to až do 27. januára 2015, kedy boli počas domovej prehliadky nájdené a zaistené veci súvisiace s touto trestnou činnosťou. Išlo o zelenú sušinu, semiačka neznámej rastliny, digitálnu váhu, finančné prostriedky pochádzajúce z predaja marihuany, drvičku, ako aj ďalšie veci," uviedla k prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.
      

Dodala, že podľa predbežného výsledku kriminalisticko-expertízneho skúmania išlo o vysušené vrcholky rastliny konope v celkovej hmotnosti najmenej 75 gramov, pričom by z tohto množstva bolo možné vyrobiť od 308 do 750 obvykle jednorazovým dávok drogy.
      

Dvojicu po zadržaní a vykonaní príslušných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ na oboch spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby," uzavrela Migaľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies