Mladík sa chcel zabiť, zachránili ho policajti

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 09:38 • 2 min
Mladík sa chcel zabiť, zachránili ho policajti

BRATISLAVA - Policajná hliadka v Bratislave zachránila život mladého muža, ktorý sa pokúsil spáchať samovraždu. Pre TASR to uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

slovakia

left justify in out

"V sobotu (27.4.) sme krátko pred 19.30 h prijali oznámenie, že na betónovej konštrukcii podjazdu na Hodžovom námestí stojí osoba," vysvetľuje Hrášková.

Hliadka Obvodného oddelenia Staré mesto východ oznámenie okamžite preverila. Na miesto sa dostavila aj záchranná služba. "Pri príchode policajtov stál na najvyššom bode podjazdu tesne nad vozovkou v smere do mesta muž. Jeden z členov hliadky sa spolu s príslušníkom záchrannej služby snažil s mužom nadviazať rozhovor," dodáva.

Muž podľa nej vyhlásil, že potrebuje peniaze. "Policajt vybral peňaženku a mužovi povedal, že keď zíde dolu, požadovanú sumu mu dá. Ten ich však odmietol s tým, že chce skočiť na vozovku a ukončiť svoj život. Policajt s mužom neprestával komunikovať. Ten však začal kričať, aby ho nechali a otočil sa k vozovke. V tej chvíli chytil policajt mladého muža za ruku a stihol ho z nadjazdu na trávnik," uviedla Hrášková s tým, že 25-ročného Bratislavčana policajti odovzdali záchranárom, ktorí ho previezli do nemocnice.

Dodala, že ak by mladík naozaj skočil, neohrozil by pravdepodobne len vlastný život. Vzhľadom na to, že stál nad frekventovanou komunikáciou, nie je vylúčené že by pri skoku ohrozil aj bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a životy jej účastníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies