Rezort hospodárstva chce zrušiť viaceré byrokratické nezmysly, tie majú znížiť administratívnu záťaž na podnikateľov

NETKY.SK • 1 December 2020, 12:59 • 2 min
Rezort hospodárstva chce zrušiť viaceré byrokratické nezmysly, tie majú znížiť administratívnu záťaž na podnikateľov

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva navrhuje ani nie po roku účinnosti zrušiť zákon o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v predkladacej správe návrhu, rezort chce takýmto spôsobom minimalizovať administratívnu a finančnú záťaž, ktorá prijatím zákona vznikla majiteľom ihrísk. 

 

Zníži sa zbytočná administratívna zaťáž

Zámerom ministerstva je vyhnúť sa stavu, keď z dôvodu nadmernej regulácie budú nútení vlastníci detských ihrísk tieto ihriská zrušiť ale im klesne záujem budovať nové ihriská z dôvodu neprimerane prísnej regulácie. Návrh dnes parlament posunul do druhého čítania.

 

img

Zákon o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska schválený na jeseň minulého roka definoval bezpečnostné požiadavky, ktoré by mali detské ihriská spĺňať ako celok, a nielen jeho jednotlivé hracie prvky.

 

Stanovili sa napríklad požiadavky na povrch detských ihrísk alebo na rozmiestnenie hracích zariadení. Rovnako definoval aj základné povinnosti vlastníkov ihrísk či zaviedol aj sankcie za nedodržiavanie stanovených pravidiel.

 

Zruší sa kategorizovanie ubytovacích zariadení
Ministerstvo tiež navrhuje zrušiť vyhlášku ešte z roku 2008, ktorá ustanovovala klasifikačné znaky na ubytovacie zariadenia pri ich zaraďovaní do kategórií a tried.

 

img

 

Cieľom má byť zníženie administratívnej záťaže pre podnikateľov, ktorí poskytujú ubytovanie a s ním spojené služby na základe živnostenského oprávnenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona