Mladá žena zažila skutočný horor: Nebyť jej odhodlania, dávno by zomrela!

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 13:12 • 2 min
Mladá žena zažila skutočný horor: Nebyť jej odhodlania, dávno by zomrela!

Turistka z Nového Zélandu zažila štyri dni hrôzy, na ktoré nikdy v živote nezabudne.

slovakia

left justify in out

Claire Nelsonová pochádza z Nového Zélandu a holduje turistike. Za svoj život navštívila už množstvo miest, no národný park Joshua Tree v Kalifornii ju oslovil natoľko, že sa sem rozhodla vrátiť a podniknúť túru. V informačnom centre svoju trasu prebrala so sprievodcom, ktorý ju opísal ako nie príliš náročnú. Vzala si teda vodu, opaľovací krém, turistickú palicu a vydala sa na šesťhodinovú cestu. To ešte netušila, že sa zdrží oveľa dlhšie.

 

Clarie prešla približne tri kilometre, potom si však uvedomila, že nevie nájsť ďalšiu turistickú značku. Aby sa zbytočne nevysilila, rozhodla sa, že si chvíľu oddýchne a pozrie sa do mapy. Sadla si teda na jednu zo skál v okolí. Bola pomerne vysoká. Keď sa zorientovala a chcela zliezť, noha sa jej pošmykla a ona spadla. „Vedela som, že padám a nemôžem to zastaviť. Bolo to ako v spomalenom filme. Dopadla som na zem, poriadne to buchlo a zabolelo ma celé telo. V tej chvíli som si pomyslela, že je so mnou zle," spomína na nešťastnú udalosť.

 

Dopadla na ľavú stranu tela a vážne si poškodila panvu. Nebola schopná chôdze, nevedela sa ani pohnúť. Automaticky teda siahla po svojom mobilnom telefóne, zistila však, že nemá žiaden signál. Vtedy sa jej zmocnila panika. Uvedomovala si ale, že jediné, čo ju môže zachrániť je triezve uvažovanie, preto začala konať.

 

V prvom rade sa potrebovala vyhnúť ostrým slnečným lúčom. Vytvorila si teda provizórny prístrešok z palice a igelitovej tašky, tekutiny dopĺňala vodou, ktorú mala pri sebe. Tá však čoskoro došla, potom bola nútená piť vlastný moč. Na utlmenie bolesti užívala aspirín, ktorý mala pri sebe. Takto strávila v nebezpečnej divočine celé štyri dni a tri noci!

 

Najviac sa obávala, keď sa zotmelo. Kojoty aj škorpióny ju však našťastie obišli. Dni jej plynuli veľmi pomaly a trápila sa s teplom, no neprestávala volať o pomoc. Keď už stratila nádej, začula vrtuľník. Bola medzi skalami, takže ju nebolo dobre vidieť a ani nepočuli jej volanie. Bola to záchranná služba, ktorá po nej už pátrala. Svoj prístrešok teda využila ako vlajku a začala z posledných síl mávať. Bola úspešná.

 

Vrtuľníkom ju transportovali do nemocnice, kde sa podrobila operácii a zotavila z vyčerpávajúcich dní na horúcej púšti. Celý svet však o nej hovorí ako o hrdinke, pretože takéto muky by naozaj neprežil len tak hocikto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies