Mláda pandy veľkej z washingtonskej ZOO sa teší výbornému zdraviu

NETKY.SK • 26 August 2013, 06:21 • 2 min
Mláda pandy veľkej z washingtonskej ZOO sa teší výbornému zdraviu

WASHINGTON - Mláďa, ktoré v piatok priviedla na svet panda veľká, Mei Xiang, žijúca vo Washingtonskej národnej zoologickej záhrade sa podľa všetkého teší výbornému zdraviu. Ukázala to dnes jeho rýchla telesná prehliadka, informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Ošetrovateľom sa dnes podarilo dostať mláďa do rúk prvýkrát od jeho pôrodu v piatok popoludní, jeho mama si ho totiž pozorne stráži. Druhé mláďa priviedla na svet v sobotu v noci mŕtve. Hovorkyňa ZOO Pamela Bakerová-Massonová povedala, že žijúce mláďa pandy je zdravé a veľmi živé. Váži 136 gramov, je ružové s bielou srsťou a pišťalo, keď ho zobrali od matky. Mláďa malo plný žalúdok a veterinári konštatovali, že trávi stravu. Jeho srdečný tep je pravidelný a zdá sa, že aj jeho pľúca fungujú ako majú.

Prvé mláďa Mei Xiang sa narodilo v roku 2005 a žije teraz v Číne, jej druhé mláďa vlani po šiestich dňoch zomrelo v dôsledku nedostatočne vyvinutých pľúc. Pandy veľké z čeľade medveďovitých, ktoré majú charakteristické čiernobiele sfarbenie, patria medzi najvzácnejších a najohrozenejších cicavcov. Na celom svete ich podľa doložených správ žije iba asi 1600 exemplárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies