Mladá chodkyňa utrpela pri zrážke z autom ťažké zranenia, prechádzala na červenú

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 14:57 • 2 min
Mladá chodkyňa utrpela pri zrážke z autom ťažké zranenia, prechádzala na červenú

KOŠICE - Pri nehode, ku ktorej došlo vo štvrtok (6.4.) na Alejovej ulici v Košiciach, utrpela chodkyňa po zrážke s vozidlom ťažké zranenia. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajšieho vyšetrovania nehody 47-ročný Košičan viedol vozidlo v pravom jazdnom pruhu, smerom ku križovatke s Gemerskou ulicou a išiel na zelenú.

 

"Pri predchádzaní križovatky v priamom smere jazdy mu z pravej strany tesne za priechodom pre chodcov na červený signál "Stoj", vstúpila na vozovku 19-ročná chodkyňa, ktorú po prejdení do ľavého jazdného pruhu zrazil. Košičanka pri nehode utrpela ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia viac ako 42 dní," priblížil Szabó.

 

Prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, ako aj miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody, sú podľa krajského policajného hovorcu predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

Polícia podľa hovorcu rôznymi preventívnymi akciami upozorňuje nemotorových účastníkov cestnej premávky, aké je nebezpečné pohybovať sa na ceste bez označenia za zníženej viditeľnosti a nesprávnym spôsobom.

 

"Nesprávne prechádzanie cez cestu, náhly vstup na vozovku, nepoužívanie reflexných prvkov, to je len niekoľko chýb, ktoré môžu viesť až k tragédii. Chodci pri zrážke vždy ťahajú za kratší koniec, pretože ľudské kosti sú mäkšie ako plechy áut. Rýchla či nebezpečná jazda, telefonovanie za volantom, je hazard so životom. Polícia znovu apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá," dodal Szabó.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies