Miss World 2013: Indonézia zrušila prehliadku v bikinách!

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 17:26 • 2 min
Miss World 2013: Indonézia zrušila prehliadku v bikinách!

JAKARTA - Organizátori súťaže krásy Miss World, ktorá bude tento rok v Indonézii, ustúpili narastajúcim námietkam konzervatívnych moslimských zoskupení a namiesto v bikinách nechajú dievčatá defilovať v plážových sarongoch, informovala dnes agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Jeden z indonézskych organizátorov súťaže, Adjie S. Soeratmadjie, dnes povedal, že všetky súťažiace budú musieť mať na sebe balijský dlhý sarong namiesto tradičných bikín. Organizácia Miss World, ktorá sídli v Londýne, podľa jeho slov na túto požiadavku pristúpila z úcty k hodnotám rešpektovaným v Indonézii.

Väčšina moslimov v Indonézii, ktorá je najľudnatejšou islamskou krajinou, je umiernená. V uplynulých rokoch sa tam však čoraz hlasnejšie ozýva malá skupina ultrakonzervatívnych moslimov. Sarong je veľký kus farebnej látky, ktorý sa nosí omotaný okolo tela ako šaty či sukňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies