Miškov sa hanbí za politikov, ktorí z utečencov ťažia politický kapitál

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:53 • 2 min
Miškov sa hanbí za politikov, ktorí z utečencov ťažia politický kapitál

BRATISALVA - Poslanec Národnej rady SR Juraj Miškov (nezaradený) sa podľa svojich slov hanbí za politikov, ktorí zneužívajú tému migrantskej krízy na vytĺkanie politického kapitálu.

slovakia

left justify in out

Povedal to v úvode druhého rokovacieho dňa 54. schôdze, kedy poslanci pokračujú v debate o utečeneckej kríze. Miškov avizoval, že on sám sa postará o jednu rodinu utečencov, aj keď priznáva, že vzhľadom na rozmer problému ide len o gesto.

 

"Hanbím sa aj za debatu o kvótach a hanbím sa za politikov, ktorí využívajú túto krízu na rozdúchavanie strachu. Politici vyrábajú strašiaka, aby potom mohli ľudí chrániť," povedal Miškov.

 

Podľa jeho slov aj keby by sme chceli pomôcť všetkým migrantom, časom narazíme na hranicu, keď ich bude toľko, že už všetkým pomôcť nedokážeme. "Stotisíc migrantom Európa dokáže pomôcť, ale keď ich príde desať miliónov, nedokážeme ich absorbovať, aj keby sme veľmi chceli. Príde mi preto ako absurdná debata o kvótach, lebo vo svetle toho, čo nám hrozí, je úplne nepodstatná," myslí si Miškov. Za najlepšie riešenie krízy označil také, ktoré je v súlade so zdravým rozumom a v rovnováhe so srdcom.

 

Popoludní bude nasledovať pravidelná štvrtková Hodina otázok. Premiér Robert Fico (Smer-SD) bude v rámci svojej pätnásťminútovky odpovedať na otázku svojej straníckej kolegyne Viery Mazúrovej, ktorú zaujíma, či sa opatrenie z druhého sociálneho balíčka nasmerované na podporu slabých regiónov, dotkne aj Oravy. Mazúrová je z Oravskej Lesnej.

 

Druhá vyžrebovaná otázka pre predsedu vlády je od Magdy Košútovej (Smer-SD). Tá chce vedieť, koľko rodinných domov sa dotkne podpora zatepľovania, ktorá je obsiahnutá v druhom sociálnom balíčku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies