Miškov: Predsedom NKÚ chcel byť asistent Novotného z SDKÚ

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 10:16 • 2 min
Miškov: Predsedom NKÚ chcel byť asistent Novotného z SDKÚ

BRATISLAVA – Poslanecký asistent podpredsedu SDKÚ-DS Viliama Novotného Ján Rusnák bol viackrát za predsedom poslaneckého klubu SaS Jurajom Miškovom pre voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Ako povedal Miškov dnes pre agentúru SITA, Rusnák bol za ním s tým, že má v pláne kandidovať na post predsedu NKÚ a vraj má aj podporu predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša. „Ale, či o ňom, alebo inom mene z SDKÚ-DS rokoval Frešo s premiérom Robertom Ficom na tých troch-štyroch súkromných stretnutiach, to fakt neviem,“ povedal Miškov.

slovakia

left justify in out

 Premiér Robert Fico (Smer-SD) v nedeľu povedal, že sa tri - alebo štyrikrát súkromne stretol s predsedom SDKÚ-DS Pavlom Frešom pre voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). "Tri- alebo štyrikrát ste nás žiadali, aby sme zablokovali hlasovanie, pokiaľ ide o voľbu kandidáta SaS a dali ste konkrétne meno za SDKÚ, o ktorom sme sa bavili ako o predsedovi NKÚ," vyhlásil Fico v relácii RTVS O 5 minút 12. Frešo mu údajne tri - alebo štyrikrát povedal, že sú síce viazaní nejakými dohodami, ale "že nemôžeme zvoliť predstaviteľa SaS". Frešo Ficove vyjadrenia odmietol. "Tri - alebo štyrikrát ste vy mňa volali na súkromný rozhovor, ako to budeme riešiť. Tri - alebo štyrikrát som toto odmietol," bránil sa Frešo s tým, že chápe, že Fico je v úzkych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies