Mínometné strely dopadli blízko hotela s inšpektormi OSN a OPCW

NETKY.SK • 13 Október 2013, 09:04 • 2 min
Mínometné strely dopadli blízko hotela s inšpektormi OSN a OPCW

BEJRÚT - Jedna zo striel dopadla v blízkosti miestnej školy a druhá na strechu neďalekej budovy.

slovakia

left justify in out

Dve mínometné strely, ktoré v sobotu otriasli štvrťou Abú Rummána v Damasku, pričom zabili najmenej jedno 8-ročné dieťa a zranili ďalších 11 osôb, dopadli len niekoľko sto metrov od hotela Four Seasons, v ktorom je ubytovaná skupina medzinárodných inšpektorov, poverených zneškodnením zásob chemických zbraní v Sýrii. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na sýrske médiá a hotelových hostí.

Jedna zo striel dopadla v blízkosti miestnej školy a druhá na strechu neďalekej budovy. Ako pre agentúru AP uviedol jeden pracovník OSN ubytovaný v hoteli Four Seasons pod podmienkou, že jeho totožnosť nebude zverejnená, budova hotela nemala byť výbuchmi nijako poškodená.

Inšpektori OSN a pracovníci Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) vyslaní do Sýrie na spoločnú misiu už v krajine strávili približne dva týždne, pričom uskutočnili kontroly na troch miestach, ktoré sa spájajú so zásobami chemických zbraní v Sýrii. Podľa svedkov konvoj áut misie v sobotu krátko pred mínometným útokom opustil brány hotela Four Seasons a vydal sa na bližšie nešpecifikované miesto.

Inšpektorom zostáva skontrolovať viac než 20 miest. Tie sa nachádzajú často v tesnej blízkosti lokalít, kde dochádza k priamym ozbrojeným stretom medzi sýrskym režimom prezidenta Bašára Asada a povstaleckými jednotkami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies