Ministri zahraničia krajín EÚ odsúhlasili úpravu finančného rámca 2014 až 2020

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 19:10 • 2 min
Ministri zahraničia krajín EÚ odsúhlasili úpravu finančného rámca 2014 až 2020

BRATISLAVA - Členské štáty EÚ odsúhlasili na dnešnom zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti úpravu viacročného finančného rámca na roky 2014 až 2020, a to v podobe vyrokovanej ešte slovenským predsedníctvom v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení o tom informoval štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok, ktorý na zasadnutí zastupoval Slovensko. Dohoda podľa neho v praxi znamená viac zdrojov pre súčasné výzvy a väčšiu flexibilitu, aby EÚ rýchlejšie reagovala na nepredvídané udalosti. Dohoda Rady teraz smeruje do Európskeho parlamentu.

Ministri zahraničia sa tiež zaoberali prípravou summitu lídrov členských štátov EÚ, ktorý bude 9. a 10. marca, a prerokovala jeho nosné témy – zamestnanosť a rast, bezpečnosť a obrana, migrácia a politická situácia v krajinách západného Balkánu. Závery summitu podľa Korčoka zmienia aj pre Slovensko citlivú otázku rozdielnej kvality potravín na jednotnom trhu EÚ. „Na základe našej výzvy Európska komisia akceptuje, že túto otázku bude riešiť," uviedol.

 

Slovenská diplomacia sa úspešne zasadzovala aj za zaradenie témy Západného Balkánu do agendy Európskej rady, keďže situácia sa nevyvíja priaznivo. „Tento kľúčový región musí vidieť, že únia ho nedáva na vedľajšiu koľaj,“ upozornil Korčok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies