Ministri vnútra Maďarska a Bavorska rokovali v Budapešti o problémoch nelegálnej migrácie a teroristických hrozbách

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 07:58 • 2 min
Ministri vnútra Maďarska a Bavorska rokovali v Budapešti o problémoch nelegálnej migrácie a teroristických hrozbách

BUDAPEŠŤ - Dôležitosť boja proti nelegálnej migrácii zdôraznili dnes na schôdzke v Budapešti ministri vnútra Maďarska Sándor Pintér a nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko Joachim Hermann, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na aktuálne západoeurópske udalosti je aj záujmom Maďarska udržiavať teroristickú hrozbu na čo najnižšej úrovni, povedal bavorský minister. Podľa Hermanna bezprostredný kontakt bavorskej a maďarskej polície má pre neho mimoriadne významný a dodal, že v mnohých oblastiach bezpečnostnej politiky spolupracujú.

 

Za dôležité označil Hermann zabrániť ilegálnemu prekračovaniu štátnych hraníc, ale aj jednoznačne identifikovať každého, kto vstúpi do schengenského priestoru. Pintér podotkol, že bezpečnosť v Bavorsku je aj výsledkom dobrej spolupráce s maďarskou políciou.

 

Ministri sa zhodli, že obe krajiny čelia výzvam ako migrácia i teroristická hrozba. Hovorili ale aj o úlohách, ktoré napomáhajú cestovný ruch či hospodársku spoluprácu. Maďarský minister pripomenul, že napriek tomu, že Bavorsko neleží na vonkajšej schengenskej hranici, je pod migračným tlakom, a preto obnovilo dočasne hraničné kontroly.

 

"Maďarsko vybudovaním hraničných zábran a posilnením ochrany hraníc zabezpečilo, aby sa cez Maďarsko nedostali nelegálni migranti ďalej, teda ani do Bavorska," dodal Pintér.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies