EURO 2020: Anglicko nastúpi proti Čechom bez dvoch hviezd, náš sused ešte môže vyhrať skupinu!

NETKY.SK • 22 Jún 2021, 19:58 • 2 min
EURO 2020: Anglicko nastúpi proti Čechom bez dvoch hviezd, náš sused ešte môže vyhrať skupinu!

LONDÝN - Anglická futbalová reprezentácia nastúpi v utorkovom večernom súboji proti výberu Česka v základnej D-skupine majstrovstiev Európy bez Masona Mounta a Bena Chilwella. Obaja súperi už majú istotu postupu do osemfinále, londýnsky duel však rozhodne o tom, z ktorej pozície pôjdu ďalej.

slovakia

left justify in out

Dôvodom na vynútenú absenciu spomenutého dua je blízky kontakt so škótskym reprezentantom Billym Gilmourom, ktorý mal pozitívny test na koronavírus. Mount aj Chilwell následne síce mali negatívne výsledky testov, no Angličania ich ešte v pondelok izolovali z preventívnych dôvodov do konca aktuálneho týždňa.

 

img


Mount aj Chilwell sa po piatkovom súboji medzi reprezentáciami Anglicka a Škótska zhovárali s klubovým spoluhráčom z FC Chelsea Gilmourom. A v pondelok 28. júna uplynie desať dní od kontaktu tejto trojice.

 

Zaujímavosťou je, že ani jeden zo spoluhráčov nakazeného futbalistu z národného tímu do karantény putovať nemusel.

"Nechcem z toho robiť drámu pre Škótsko, ale keď napríklad zdieľate jednu šatňu a do izolácie ísť nemusíte, o čom to vlastne je? Správnu odpoveď na túto otázku nepoznám," poznamenal kouč anglického výberu Gareth Southgate.

 

img


Mason Mount a Ben Chilwell počas izolácie nebudú len zavretí v hotelových izbách, ale na základni anglického mužstva majú vyhradené priestory a v nich sa budú pripravovať individuálne.

 

Stredopoliar Mount pod koučom Southgatom nastúpil v základnej zostave v desiatich z ostatných dvanástich duelov Angličanov, krajný obranca Chilwell na ME ešte do hry nezasiahol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies