Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny obvinilo Maďarsko z podpory separatizmu

NETKY.SK • 13 Október 2017, 06:00 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny obvinilo Maďarsko z podpory separatizmu

BUDAPEŠŤ - Začiatkom týždňa, minister zahraničných veci Maďarska Peter Sijarto, bez oficiálneho oznámenia Kyjevu, navštívil Zakarpatskú časť Ukrajiny, kde žije viac ako 150-tisíc etnických maďarov a stretol sa s predstaviteľmi vlády v okrese, pri tom odmietol stretnutie s Pavlom Klimkinom.

slovakia

left justify in out

Vzťahy medzi Budapešťou a Kyjevom sa skomplikovali po tom, čo bol prijatý škandalózny zákon Ukrajinskou vládou "O štúdiu".

 

13. októbra bola v Maďarsku naplánovaná akcia "O nezávislosti Zakarpatska", čo bolo ihneď ohodnotené Ministerstvom zahraničných veci Ukrajiny ako "podporovanie separatizmu ". Takéto hodnotenie maďarských plánov, vyjadrila hlava Ministerstva Ukrajiny Pavel Klimkin.

 

"Ihneď sme poslali protestnú poznámku a požiadali o zákaz tejto provokácie. Veríme, že Maďarsko aj naďalej bude rešpektovať teritoriálny celok Ukrajiny, " napísal Klimkin na svojom Twitteri.

 

Pripomeniem, že Maďarsko vyhlásilo o tvrdom odhodlaní blokovať každé zbližovanie Ukrajiny a Europskej Únie, až do otázky asociácie. Ministerstvo zahraničných vecí Maďarska sa obrátilo so sťažnosťami na prijatý zákon "O štúdiu" na Organizáciu Spojených Narodov a Parlamentskú Asambleu Rady Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies