Ministerstvo vnútra vyplatí policajtom na odmenách takmer 5 miliónov!

NETKY.SK • 6 August 2014, 08:45 • 2 min
Ministerstvo vnútra vyplatí policajtom na odmenách takmer 5 miliónov!

BRATISLAVA – Ministerstvo vnútra vyplatí príslušníkom policajného zboru takmer päť miliónov eur. Peniaze dostanú k augustovej výplate na základe výkonu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom televízia Markíza. Odmeny budú od 145 do 380 eur podľa toho, aké výsledky policajti dosiahli. Minister Robert Kaliňák vraj popri šetrení našiel finančnú rezervu, z ktorej výdavky pokryje.

 

Ministerstvo vnútra Markíze potvrdilo, že na odmeny pre policajtov vyčlenilo 4 900 000 eur. Hovoria však, že nejde o žiadne plošné odmeňovanie, ako napríklad polročné odmeny. „Ide o výkonnostné odmeny na základe hodnotiaceho systému prezidenta policajného zboru,“ uviedla pre TV Markíza hovorkyňa MV SR Andrea Dobiášová. 

 

Policajti by tak mali byť odmenení na základe dosiahnutých výsledkov. Z vyše 22-tisíc príslušníkov dostane odmenu 18 330. Koľko peňazí dostanú, závisí od toho, do ktorej skupiny sa v rámci hodnotenia dostali. Podľa ministerstva vnútra odmenu nedostane policajný prezident ani viceprezidenti. Takmer päť miliónov eur, ktoré policajtom vyplatia, našli v rezerve. Ďalšie zložky ministerstva vnútra ako hasiči či záchranári nedostanú nič. To vraj preto, lebo podobný výkonnostný systém nemajú zatiaľ nastavený. To by sa malo zmeniť. „Podobný hodnotiaci systém chceme do budúcna aj pre záchranárov, aj pre hasičov,“ potvrdila Dobiášová. 

 

Odmeny sa nebudú týkať ani civilných zamestnancov, úradníkov či štátnych tajomníkov. Ministerstvo vnútra dávalo zatiaľ odmeny plošne pre všetkých zamestnancov rezortu napríklad na konci roka. Policajti by však už nemali dostať nič a v budúcnosti by mali byť odmeňovaní len na základe dosiahnutých výsledkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies