Ministerstvo školstva zavádza od septembra osem nových študijných odborov

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 11:33 • 2 min
Ministerstvo školstva zavádza od septembra osem nových študijných odborov

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva plánuje zaviesť do sústavy odborov vzdelávania novú skupinu odborov Informatika a výpočtová technika. Robí tak na základe požiadavky Republikovej únie zamestnávateľov, ktorej členom je IT Asociácia Slovenska. Vyplýva to z návrhu novely vyhlášky o sústave odborov vzdelávania, ktorú predložilo ministerstvo školstva na medzirezortné pripomienkové konanie.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s vyhodnotením experimentálneho overovania v stredných odborných školách a konzervatóriách v školskom roku 2014/2015 návrh vyhlášky zaraďuje aj osem úspešne ukončených experimentálne overovaných odborov vzdelávania. Súčasťou sústavy odborov vzdelávania tak budú aj pedagogický asistent, dizajn a tvarovanie skla, ochrana osôb a majetku, predaj a servis vozidiel, manažérstvo kvality v chemickom laboratóriu, filmová a mediálna tvorba, animovaná tvorba a interiérový dizajn.

 

Vyhláška má nadobudnúť účinnosť od 1. septembra s výnimkou častí o o novej skupine odborov Informatika a výpočtová technika, ktoré nadobudnú účinnosť od 1. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies