Ministerstvo obrany: Do Lotyšska vyšleme 152 vojakov

NETKY.SK • 4 Január 2017, 17:08 • 2 min
Ministerstvo obrany: Do Lotyšska vyšleme 152 vojakov

BRATISLAVA – Slovenskí vojaci by mali ísť cvičiť do Lotyšska v termíne apríl až jún.

slovakia

left justify in out

Malo by tam ísť do 152 vojakov, ktorých vyslanie sme prisľúbili vlani v júli na summite NATO vo Varšave v rámci opatrení na posilnenie kolektívnej obrany NATO na východnej hranici. Uvádza sa to v materiáli ministerstva obrany, ktorý čaká na prerokovanie vládou. Cieľom takéhoto výcviku je rozvoj vzájomnej interoperability ozbrojených síl členských krajín Aliancie, ako aj preverenie spôsobilosti zabezpečenia podpory hostiteľskej krajiny, zdôrazňuje sa ďalej v materiáli. Po schválení vládou musí vyslanie vojakov do Lotyšska odobriť aj parlament.

 

Svoje príspevky v rámci Visegrádska štvorka (V4) súčasne s nami deklarovali aj Česká republika, Maďarsko a Poľsko. Krajiny V4 budú pôsobiť v štvrťročných cykloch postupne počas celého roku 2017, uvádza sa v materiáli. Ako spresnila pre agentúru SITA hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, slovenskí vojaci budú pôsobiť v Lotyšsku od apríla do konca júna. V prvom štvrťroku tam budú pôsobiť vojaci ČR, maďarskí vojaci prídu do Lotyšska v treťom a Poliaci v štvrtom štvrťroku tohto roka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies