Ministerstvo dopravy podalo trestné oznámenie pre predražené diaľnice

NETKY.SK • 22 November 2010, 08:23 • 2 min
Ministerstvo dopravy podalo trestné oznámenie pre predražené diaľnice

Ministerstvo dopravy podalo trestné oznámenie pre predražené diaľnice

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dopravy podalo na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre údajne predraženú výstavbu diaľničných úsekov medzi Martinom a Prešovom, informovala včera  televízia Markíza vo svojej hlavnej spravodajskej relácii Televízne noviny.
      Úradníci ministerstva dopravy za predchádzajúcej vlády mali údajne tesne pred parlamentnými voľbami zmanipulovať oficiálne čísla formou zmeny predpokladov budúceho znehodnocovania peňazí, v prospech výstavby so súkromnými spoločnosťami, ktorá by sa splácala v priebehu 30 rokov. Skutočné čísla však majú dokumentovať, že takýto výber financovania výstavbu predraží o pol miliardy eur. Keďže sa tieto údaje dostali aj do materiálov schválených vládou Roberta Fica (Smer-SD) spustili sa už prípravné práce, za ktoré vláda bude musieť zaplatiť 80 miliónov eur.
      Bývalý minister dopravy Ľubomír Vážny (Smer-SD) pre televíziu povedal, že obvineniam neverí. "Neverím, že by niekto svojvoľne zasahoval do produktu, ktorého výsledkom bolo nájsť lacné riešenie," vyhlásil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies