Ministerka zdravotníctva prijala nemeckú veľvyslankyňu Barbaru Wolf. Spoločne rokovali o viacerých dôležitých témach

NETKY.SK • 27 Február 2024, 15:15 • 2 min
Ministerka zdravotníctva prijala nemeckú veľvyslankyňu Barbaru Wolf. Spoločne rokovali o viacerých dôležitých témach

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková prijala veľvyslankyňu Nemeckej spolkovej republiky Barbaru Wolf. Rokovali o aktuálnom stave reforiem a investícií v rámci Plánu obnovy a odolnosti, či reforme nemocníc, ktorá v súčasnosti prebieha ako na Slovensku, tak aj v Nemecku.

slovakia

left justify in out

„Investície a reformy v zdravotníctve sú predpokladom skvalitnenia a zlepšenia zdravotnej starostlivosti. Plán obnovy preto predstavuje efektívny nástroj na realizáciu stanovených cieľov,“ zdôraznila ministerka zdravotníctva. Slovensko momentálne realizuje reformy v oblasti optimalizácie siete záchrannej zdravotnej služby, integrácie a financovania dlhodobej sociálnej a zdravotnej starostlivosti, centralizácie riadenia najväčších nemocníc a koordinovanie medzirezortnej spolupráce. Ministerka zároveň verí, že výmena informácií v tejto oblasti dopomôže k naplneniu cieľov a zefektívneniu zdravotnej starostlivosti a služieb v oboch krajinách.

Ďalšou témou bola téma reformy nemocníc, ktorá je aktuálna v oboch krajinách. Slovensko má podobne ako Nemecko hustú sieť akútnych nemocníc a preto bola spustená ich optimalizácia. Počas rokovania s nemeckou veľvyslankyňou sa dotkli aj problematiky úhradového mechanizmu DRG, ktorý sme prebrali práve od Nemecka. Na Slovensku sa tento systém zavádza už viac ako desať rokov a tento rok pôjde asi 15-20 % starostlivosti podľa DRG.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Ministerstvo zdravotníctva SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies