Ministerka v USA poskytla milión dolárov trúchliacemu školskému okresu na Floride

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 09:38 • 2 min
Ministerka v USA poskytla milión dolárov trúchliacemu školskému okresu na Floride

WASHINGTON - Americké ministerstvo školstva venovalo núdzovú pomoc vo výške milión dolárov floridskému školskému okresu Broward, v ktorom sa nachádza aj mesto Parkland a jeho stredná škola, kde bývalý študent 14. februára zastrelil 17 ľudí.

slovakia

left justify in out

Ministerka školstva Betsy DeVosová v piatok vo vyhlásení uviedla, že finančný príspevok pre systém verejných škôl v okrese Broward pomôže "v procese zotavovania a liečenia".

 

DeVosová napísala, že smúti nad obeťami februárovej streľby na Strednej škole Marjory Stonemanovej Douglasovej v Parklande a má zlomené srdce. Dodala, že "je odhodlaná pomáhať pri stanovení riešení, ktoré v budúcnosti zabránia ďalšej takejto tragédii".

 

Venované peniaze pochádzajú zo špeciálneho fondu ministerstva, určeného pre školy a univerzity po celých Spojených štátoch, ktoré zažili traumu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies