Ministerka Natália Milanová hovorí v súvislosti so Smerom o šírení dezinformácií

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 17:38 • 2 min
Ministerka Natália Milanová hovorí v súvislosti so Smerom o šírení dezinformácií

BRATISLAVA - Za všetko môžu oslavy, ktoré okrem Smeru ale podporí aj županka za OĽaNO.

slovakia

left justify in out

Oslavy zvrchovanosti Slovenska sa majú v piatok a sobotu konať v Starej Bystrici v okrese Čadca. Ide o obec, ktorú riadi člen strany strany Smer-SD Ján Podmanický. podujatie organizuje obecný úrad Stará Bystrica, spoluorganizátorom má byť strana Smer či Kysucké kultúrne stredisko v Čadci. Podujatie podpori aj žilinský samosprávny kraj na čele s Erikou Jurinovou.

 

Prečítajte si aj: Napätie medzi Gréckom a Tureckom sa stupňuje, za všetko môžu Siví vlci

 

obrazok

 

Zrušenie vystúpenia

 

Na akcii mal vystúpiť aj Slovenský ľudový umelecký kolektív ( SĽUK), akonáhle však začali byť spájaný s hnutím SMER - SD, svoju účasť odvolali. 

 

„Dňa 16. júla 2022 mal Slovenský ľudový umelecký kolektív vystúpiť na oslavách zvrchovanosti v obci Stará Bystrica. Z medializovaných vystúpení, ako aj z webovej stránky obce Stará Bystrica, sme sa dnes dozvedeli, že obec porušila čl. 3 bod 6 Zmluvy o umeleckom vystúpení, v ktorom je požiadavka, aby nedošlo v priebehu realizácie predmetu zmluvy k spájaniu názvu SĽUK ani jeho loga so žiadnou spoločnosťou, politickou stranou alebo organizáciou,“ uviedol SĽUK na svojej facebookovej stránke, pripájame celé stanovisko súboru zo sociálnej siete.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Minister vnútra podpísal novú dohodu. Kto nás príde chrániť?

 

img

 

K vzniknutnej situácii sa vyjadrila aj ministerka kultúry Natália Milanová.

 

„Keďže som zachytila cielené šírenie dezinformácie ohľadne vystúpenia SĽUK-u na tzv. oslavách zvrchovanosti, ktoré si privlastnila strana Smer-SD, považujem za potrebné uviesť veci na pravú mieru,“ uviedla na sociálnej sieti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies