Geniálny Slafkovský získal v Pekingu až tri ocenenia!

NETKY.SK • 20 Február 2022, 11:19 • 2 min
Geniálny Slafkovský získal v Pekingu až tri ocenenia!

PEKING - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja v Pekingu (MVP). Len sedemnásťročného útočníka zvolili za MVP turnaja akreditovaní novinári.

slovakia

left justify in out

K zisku bronzových medailí pre SR prispel siedmimi gólmi v siedmich zápasoch, ktoré mu vyniesli aj korunu kráľa strelcov a titul najproduktívnejšieho hráča ZOH 2022.

 

img

 

Slafkovský sa dostal aj do All Star tímu turnaja, v ktorom je spoločne s ďalším slovenským reprezentantom – brankárom Patrikom Rybárom. Ten dosiahol v Pekingu úspešnosť zásahov 96,58 percenta – najlepšiu spomedzi všetkých brankárov, ktorí odchytali aspoň 40 percent minút svojho tímu. Priemer inkasovaných gólov na zápas stlačil na 0,86.

 

img

 

Najlepšiu šestku dotvárajú obrancovia Mikko Lehtonen zo zlatého fínskeho tímu, Jegor Jakovlev (ROC) a útočníci Sakari Manninen (Fínsko) a Lucas Wallmark (Švédsko).
      
Najužitočnejší hráč MVP (podľa hlasovania novinárov) – Juraj SLAFKOVSKÝ (SR)
      
All Star tím (podľa médií): Patrik RYBÁR (SR) - Mikko Lehtonen (Fín.), Jegor Jakovlev (ROC) - JURAJ SLAFKOVSKÝ (SR), Sakari Manninen (Fín.), Lucas Wallmark (Švéd.)

 

Prečítajte si: Slovenskí hokejisti včera príjemne prekvapili! Gratulovali im aj politici

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies