Minister Zaorálek uháňal po diaľnici rýchlosťou 180 km/h: Ľutuje to!

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 14:13 • 2 min
Minister Zaorálek uháňal po diaľnici rýchlosťou 180 km/h: Ľutuje to!

PRAHA - Český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek uháňal po diaľnici medzi Olomoucom a Ostravou rýchlosťou 180 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Vozidlo riadil sám a polícia ho kvôli priestupku zastavila. O prípade informoval český denník Blesk, podľa ktorého sa politik bránil imunitou. Minister to však rázne popiera, napísal dnes spravodajský portál iDNES.cz.
     

Polícia zastavila rýchlo idúceho šéfa diplomacie a podpredsedu vládnej ČSSD v sobotu 3. mája o 02.00 h, podľa Blesku na 337. kilometri na diaľnici D1 pri obci Bílovec v okrese Nový Jičín.
     

Zaorálek išiel o 50 kilometrov vyššou rýchlosťou, než je na mieste povolené. Minister sa Blesku najprv nechcel priznať k priestupku a zaprel ho, ale po polhodine si "spomenul". Povedal: "Boli dve hodiny v noci, diaľnica bola prázdna. V každom prípade sa to nemalo stať."
     

"Budem niesť všetky dôsledky," uviedol minister pre iDNES.cz.
     

Za prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti hrozí pripísanie piatich bodov v bodovom systéme, pokuta až 10.000 českých korún i strata vodičského preukazu na šesť mesiacov až jeden rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies