Minister Pellegrini pôjde osobne riešiť novú školu v Chorvátskom Grobe

NETKY.SK • 4 August 2014, 12:41 • 2 min
Minister Pellegrini pôjde osobne riešiť novú školu v Chorvátskom Grobe

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD) dnes osobne príde na zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Chorvátskom Grobe.

slovakia

left justify in out

Rokovať sa má o výstavbe novej školy. Množstvo žiakov z Chorvátskeho Grobu totiž navštevuje školu vo Vajnoroch, kde podľa tamojšieho starostu Jána Mrvu tvoria až tretinu zo všetkých študentov.
     

"Prístup piatich poslancov (presná polovica) za Chorvátsky Grob, ktorí nechcú prísť na dnešné rokovanie o výstavbe základnej školy za avizovanej účasti ministra školstva Pellegriniho, je preto úplne nepochopiteľný," vyhlásil Mrva.
     

Zastupujúca starostka Chorvátskeho Grobu Miroslava Jonášová vo svojej výzve uviedla, že kľúčovými bodmi rokovania bude schválenie Záverečného účtu obce za rok 2013 a riešenie školskej otázky – výstavba novej základnej školy v Čiernej vode, určenie pozemku na jej výstavbu a schválenie úveru na realizáciu výstavby. "Momentálna situácia v poslaneckom zbore je napätá, z môjho pohľadu pre obec priam likvidačná. Z môjho postu konám najlepšie ako viem, presviedčam, argumentujem, bohužiaľ, už dlhší čas bez pozitívneho výsledku," priznala Jonášová.
     

Z tohto dôvodu občanov žiada a vyzýva, aby podporili rozvoj Chorvátskeho Grobu tým, že sa zúčastnia na dnešnom zasadnutí obecného zastupiteľstva a na druhej strane oslovili svojich poslancov na účasť na zasadnutí. Ak totiž nebude zastupiteľstvo uznášaniaschopné, obec Chorvátsky Grob definitívne príde o možnosť získania štátnej dotácie vo výške 280.000 eur. "Tým sa výstavba novej plnoorganizovanej deväťročnej základnej školy v našej obci stane v období najbližších rokov nereálnou," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies