Zbaví sa Elon Musk časti akcií Tesly? Má na to takýto dôvod!

NETKY.SK • 7 November 2021, 08:28 • 2 min
Zbaví sa Elon Musk časti akcií Tesly? Má na to takýto dôvod!

NEW YORK - Šéf spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk sa na Twitteri pýta, či by mal predať 10% svojich akcií Tesly. Musk spustil hlasovanie v čase rastúceho tlaku z Kongresu na miliardárov, ako je on, aby platili vyššie dane.

slovakia

left justify in out

Niektorí demokrati totiž presadzujú, aby miliardári platili dane aj vtedy, keď cena akcií, ktoré vlastnia, stúpne napriek tomu, že žiadne akcie nepredajú. Tento koncept sa vola "nerealizované zisky". Čistá hodnota Muskovho majetku sa odhaduje na približne 300 miliárd dolárov.

 

img

 

"V poslednej dobe sa veľa hovorí o nerealizovaných ziskoch ako o prostriedku, ako sa vyhnúť plateniu daní, preto navrhujem predať 10% mojich akcií Tesly," napísal v sobotu popoludní na Twitteri a svojich sledovateľov sa spýtal, či to podporujú.

 

 

Asi dve hodiny po Muskovom úvodnom tweete, odpovedalo áno 54% z celkového počtu takmer 900 000 hlasov.

 

Možno vás zaujme: Bitcoin opäť posilnil! Odborníci tvrdia, že môže atakovať hodnotu 100 tisíc dolárov

 

"Mám len akcie, takže jediný spôsob, ako môžem osobne platiť dane, je predať akcie," uviedol a dodal, že sa bude výsledkom hlasovania riadiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies