Minister Ľ. Galko ponúkol pomoc ľuďom ohrozeným zosuvom pôdy

NETKY.SK • 14 Január 2011, 08:11 • 2 min
Minister Ľ. Galko ponúkol pomoc ľuďom ohrozeným zosuvom pôdy

Minister Ľ. Galko ponúkol pomoc ľuďom ohrozeným zosuvom pôdy

slovakia

left justify in out

Minister obrany Ľubomír Galko (SaS) bezprostredne po tom, ako sa dozvedel o kritickej situácii v Košiciach, ponúkol pomoc vojakov. Urobil tak v súvislosti so zosuvom pôdy, ktorá ohrozuje životy a majetok ľudí 12 rodinných domov v mestskej časti Krásna.
      "Vydal som pokyn svojim ľuďom, aby sa skontaktovali s primátorom mesta Richardom Rašim (Smer-SD). Sme pripravení poskytnúť toľko vojakov a techniky, koľko bude potrebné. Samozrejme, ak nás o to krízový štáb požiada," povedal šéf rezortu obrany. Zdôraznil, že v prípade potreby je do regiónu pripravený okamžite vycestovať.
      Minister Galko koncom minulého roka pomohol aj ohrozeným ľuďom v Krupine. Do mesta vyslali s krompáčmi viac ako dve desiatky príslušníkov Ozbrojených síl SR. Šéf rezortu obrany sa v tom čase zúčastnil aj na rokovaniach krízového štábu mesta.
      TASR informoval vedúci mediálneho oddelenia Ministerstva obrany (MO) SR Ivan Rudolf.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies