Minister Drucker: Neexistencia novej UNB môže byť pre Pentu sčasti výhodou

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:34 • 2 min
Minister Drucker: Neexistencia novej UNB môže byť pre Pentu sčasti výhodou

BRATISLAVA - Neexistencia novej univerzitnej nemocnice v hlavnom meste môže byť podľa ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) pre Pentu "sčasti výhodou". "Bude mať snahu získať kvalitný zdravotnícky personál ponúkaním dobrého ohodnotenia a pracovných podmienok," myslí si minister.

slovakia

left justify in out

Finančná skupina postaví na bratislavských Boroch koncovú nemocnicu. Začiatok jej výstavby plánuje na rok 2018, pacientov má privítať v prvej polovici roka 2021. Bratislava by novú univerzitnú nemocnicu mohla podľa Druckera dostať pravdepodobne v roku 2020.

 

Drucker nevie odhadnúť, ktorá nemocnica bude postavená skôr. "Uvidíme, ako sa to vyvinie a kto bude prvý," povedal. Zámer Penty pustiť sa do takejto investície nijako neovplyvní plány štátu s novou univerzitnou nemocnicou, myslí si minister. "Stále máme záujem vytvoriť z titulu svojej povinnosti špičkové pracovisko," podotkol. Je rád, že Penta sa v Bratislave chystá postaviť nemocnicu. Môže podľa neho zachytávať spádovú oblasť z Malaciek a západného Slovenska. Hlavné mesto má podľa neho tri kľúčové lokality – západ, juh a východ.

 

Minister je "ako občan a Bratislavčan" smutný z toho, že v hlavnom meste ešte nestojí nová univerzitná nemocnica. O jej potrebe hovorí štát už dlhé roky. "Určite ma mrzí, že ju ešte nemáme," povedal. Vláda nedávno odsúhlasila zrušenie PPP projektu jej výstavby na Patrónke, do konca marca budúceho roku má teraz Drucker predložiť nové riešenie. PPP projekt sa podľa rezortu nedal uskutočniť pri súčasnom nastavení.

 

Ako by sa mohla výstavba financovať či kde by mala nemocnica nakoniec stáť, zatiaľ jasné nie je. Ministerstvo v súčasnosti uvažuje o dvoch lokalitách pre novú nemocnicu. Prvou sú Rázsochy, kde sa v minulosti už s výstavbou začalo, a druhou Ružinov, kde teraz funguje jedna z nemocníc spadajúcich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB). Drucker nevylúčil, že sa nakoniec bude stavať na Rázsochách aj v Ružinove, kde by sa zrekonštruovalo a dobudovalo existujúce zariadenie.

 

Je tiež podľa neho predčasné hovoriť, či sa bude, alebo nebude pokračovať s PPP projektom. Rezort tiež prehodnocuje aj to, či by nemocnicu nemal postaviť štát.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies