MInimálne osem zranených po tvrdom pristátí lietadla

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 15:36 • 2 min
MInimálne osem zranených po tvrdom pristátí lietadla

JAKARTA - Vnútroštátny let indonézskej leteckej spoločnosti Merpati so 46 cestujúcimi a členmi posádky na palube dnes pristál natvrdo na letisku v Kupangu na východe krajine. Svedkovia, ktorých citovala agentúra AP, uviedli, že najmenej osem ľudí utrpelo zranenia a záchranka ich previezla do vojenskej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Letisko zostane zatvorené, kým dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo čínskej výroby MA60 z dráhy neodstránia. Príčinu nehody vyšetrujú. Na snímkach vidno oba motory sklopené dolu k pristávajúcej dráhe, pričom čelný podvozok podľa všetkého chýba. V máji 2011 sa lietadlo rovnakého typu spoločnosti Mervati zrútilo do oceánu pri východnom pobreží Indonézi, vtedy zahynulo všetkých 25 ľudí na palube.

Indonézia má jeden z najrýchlejšie rastúcich trhov leteckej dopravy v Ázii, má však problematickú minulosť čo sa týka leteckej bezpečnosti. V máji tohto roku skončilo v oceáne tesne za pristávacou dráhou na Bali lietadlo leteckej spoločnosti Lion Air, všetkých 108 ľudí na palube haváriu prežilo. Jej príčinu ešte stále vyšetrujú.

V roku 2007 Európska únia zakázala indonézskym dopravcom prevádzkovanie letov v EÚ pre porušovanie medzinárodných pravidiel bezpečnosti. Odvtedy tento zákaz u niektorých indonézskych dopravcov zrušila, letecké spoločnosti Merpati či Lion Air zostávajú však naďalej na jej čiernej listine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies