MIMORIADNE: Z Bieloruska vypálili rakety na Ukrajinu

NETKY.SK • 25 Jún 2022, 14:45 • 2 min
MIMORIADNE: Z Bieloruska vypálili rakety na Ukrajinu

MINSK/KYJEV - Severoukrajinská Černihivská oblasť sa v sobotu ráno stala terčom „masívneho bombardovania" z územia Bieloruska, ktoré je ruským spojencom. V sobotňajšom vyhlásení to uviedla ukrajinská armáda, na ktorú sa odvoláva agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

 

„Okolo 05.00 h ráno (04.00 h SELČ) čelila Černihivská oblasť masívnemu raketovému bombardovaniu. Dvadsať rakiet vypálených z územia Bieloruska a zo vzduchu smerovalo na dedinu Desna," napísalo na Facebooku operačné velenie ukrajinskej armády „Sever".

 

Ozbrojené sily dodali, že nateraz neboli hlásené žiadne obete týchto útokov.

 

Bielorusko je jedinou európskou krajinou, ktorá podporila ruskú inváziu a umožnila vstup ruských jednotiek cez svoje hranice.

 

Na samotnej ruskej vojenskej agresii voči Ukrajine sa pritom bieloruská armáda doposiaľ nepodieľala. Vzhľadom na pretrvávajúcu hrozbu z Bieloruska však ukrajinské velenie koncom mája informovalo, že Kyjev podniká opatrenia na posilnenie ochrany bielorusko-ukrajinskej hranice.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies