Mimoriadna situácia pre most v Kežmarku platí už v celom Prešovskom kraji

NETKY.SK • 30 December 2019, 18:05 • 2 min
Mimoriadna situácia pre most v Kežmarku platí už v celom Prešovskom kraji

POPRAD – Mimoriadna situácia pre zlý stavebnotechnický stav mosta v Kežmarku na Toporcerovej ulici platí už nielen v Kežmarku, ale aj v celom Prešovskom kraji.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil ju dnes o 15:00 prednosta Okresného úradu v Prešove Emil Chlapeček. Stalo sa tak na základe záverov z dnešného mimoriadneho zasadnutia krízového štábu prešovského okresného úradu.

 

"Pre riešenie rekonštrukcie dotknutého mosta a do času výstavby dočasného premostenia je potrebné realizovať náhradné obchádzkové trasy, ktoré spôsobia zahustenie cestnej premávky v tatranskej oblasti a v okresoch Poprad, Kežmarok, Levoča, Stará Ľubovňa, Bardejov a Prešov, čo môže byť spojené s ohrozením života, zdravia a majetku,“ uvádza sa v tlačovej správe o vyhlásení mimoriadnej situácie, ktorú zaslalo Ministerstvo vnútra SR.

V samotnom meste vyhlásil mimoriadnu situáciu primátor Ján Ferenčák ešte 17. decembra, dôvodom je kritická situácia plynulosti cestnej premávky, ktorú zapríčinil spomínaný stav mosta cez rieku Poprad na ceste I. triedy 66. Slovenská správa ciest (SSC), ktorá je jeho správcom, na ňom obmedzila dopravu pre vozidlá nad 5 ton. Hlavný most medzi dvoma hypermarketmi je jedným z dvoch možných cestných ťahov cez mesto Kežmarok. Aj druhý alternatívny most pri Tatraľane má však pre zlý stav obmedzenú nosnosť.

 

img


Ako uviedla hovorkyňa SSC Lucia Karelová, pred vianočnými sviatkami začala správa ciest obstarávať dokumentáciu na stavebné povolenie pre rekonštrukciu či prestavbu predmetného mosta.

 

"Začiatok realizácie nepredpokladáme skôr ako v druhej polovici roka 2020. Aktuálne konzultujeme tento stav s autorizovanými inžiniermi dopravných stavieb, ktorí by posúdili možnosti dočasného riešenia do času rekonštrukcie,“ informovala hovorkyňa. Krízový štáb mesta zatiaľ odsúhlasil a schválil provizórne premostenie cez rieku Poprad, ktoré pokryje celú premávku prechádzajúcu mestom. Hotový by mal byť do marca budúceho roka.

Premávku v Kežmarku v súčasnosti monitoruje a reguluje polícia. Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, opatrenia sa týkajú prejazdu kritického úseku a dohľadu najmä na dodržiavanie zákazových dopravných značení, ktoré upravujú vjazd vozidiel do určitej hmotnosti na most, vodičmi motorových vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies