Mimoriadna schôdza NR SR potvrdila pochybenie väčšiny

NETKY.SK • 27 September 2014, 18:37 • 2 min
Mimoriadna schôdza NR SR potvrdila pochybenie väčšiny

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady SR potvrdila podľa predsedu KDH Jána Figeľa pochybenie vládnej väčšiny, ktorá schválením programu tejto schôdze priznala vlastné zlyhanie.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA po rokovaní Rady KDH v Ružomberku, je rád, že návrhy KDH, ako jeden mandát stačí alebo jeden plat stačí, boli predmetom rokovania pléna parlamentu. „Poslanci Smeru sa svojím hlasovaním odmietli vzdať možnosti sedieť na viacerých stoličkách a poberať plat za každú funkciu,“ vyhlásil.

 

Členovia Rady KDH sa zaoberali na dnešnom rokovaní v Ružomberku vnútropolitickou situáciou, prípravou na komunálne voľby, ako aj personálnymi návrhmi pre októbrový Snem KDH v Poprade. V komunálnych voľbách stavia KDH štyroch kandidátov na primátorov krajských miest – Andreu Turčanovú v Prešove, Jána Žitňanského v Trnave, Petra Lačného v Banskej Bystrici a Petra Belinského v Žiline. „Trnava je dlhodobo najlepšie hospodáriacim mestom na Slovensku. Svoju kandidatúru považujem za silný záväzok nielen voči materskému KDH a širokej pravicovej koalície siedmich strán, ktorá ma podporila, ale najmä voči občanom mesta Trnava, aby sme pokračovali v doterajšej úspešnej práci v meste,“ povedal Žitňanský.

 

Za KDH v novembrových voľbách kandiduje 5 283 kandidátov na poslancov, 556 na starostov obcí a 29 na primátorov miest. KDH je dlhodobo druhou najúspešnejšou stranou v doterajšej histórii komunálnych volieb, pričom podľa Figeľa má hnutie záujem túto pozíciu obhájiť.

 

Hlavným bodom októbrového snemu hnutia v Poprade bude prijatie programových téz Základného programu KDH. Schválenie Základného programu hnutia sa očakáva na slávnostnom sneme na budúci rok v Nitre. Poslanec KDH Pavol Zajac bol navrhnutý predsedom hnutia Jánom Figeľom na voľný post podpredsedu hnutia, pričom o jeho schválení budú rozhodovať delegáti snemu v Poprade.

 

Rada KDH prijala na svojom rokovaní tri vyhlásenia, pričom v prvom si pripomenula dnešné 150. výročie narodenia Otca národa Andreja Hlinku. Zároveň prijala uznesenie na podporu demokratického a mierového riešenia situácie na Ukrajine. Zlá situácia pri čerpaní eurofondov na Slovensku je podľa KDH výsledkom nekompetentného prístupu súčasnej vlády, ale aj zlyhania prvej vlády Roberta Fica v rokoch 2006-2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies