Miloš Zeman udelí zosnulému Petrovi Kellnerovi štátne vyznamenanie

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 14:59 • 2 min
Miloš Zeman udelí zosnulému Petrovi Kellnerovi štátne vyznamenanie

ČESKÁ REPUBLIKA - Tragicky zosnulému Kellnerovi udelí Miloš Zeman štátne vyznamenanie. Prezidenta mrzí, že to bude in memoriam.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman oznámil, že tragicky zosnulému podnikateľovi Petrovi Kellnerovi udelí Rád bieleho leva, najvyššie štátne vyznamenanie Českej republiky. "Považoval som ho nielen za najúspešnejšieho českého podnikateľa, ale aj za človeka, ktorý prospel Českej republike," povedal Zeman v rozhovore pre portál Blesk.cz. "Hovoril som si, schopní ľudia odchádzajú, a neschopní často zostávajú," odpovedal prezident na otázku, ako reagoval na správu o Kellnerovej smrti.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Kto bol Petr Kellner? Miliardár z Českej republiky, ktorý si užíval život bez záujmu médií

 

"Rád som mu trochu pomáhal, napríklad tým, že som ho zobral na cestu do Číny, a nikdy som za to od neho nič nechcel, až na jednu výnimku. Raz som od neho chcel päťdesiat miliónov  na drahý liek, už ani neviem, ako sa to volá, pre jedného postihnutého chlapčeka. Petr mi povedal, že to rád zaplatí," povedal prezident. Podľa Zemana bolo miesto jeho vplyvu hlavne v biznise. Kellnerov vplyv v politike bol vraj  preceňovaný. "Je mi veľmi ľúto, že to (udeľovanie vyznamenania) bude in memoriam," dodal Zeman.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Pri havárii helikoptéry na Aljaške zahynul najbohatší Čech Petr Kellner

 

Petr Kellner tragicky zahynul 27. marca pri havárii vrtuľníka na americkej Aljaške. Zahynuli aj ďalší štyria ľudia a jedna osoba utrpela vážne zranenia. Udeľovanie štátnych vyznamenaní sa uskutoční 28. októbra vo Vladislavskej sále Pražského hradu pri príležitosti Dňa vzniku samostatného československého štátu.

 

Prezident tiež uviedol, že do Vladislavskej sály príde na invalidnom vozíku. "Stav mojich nôh nie je uspokojivý. Rozhodol som sa presunúť sa na vozík, pretože na tom nevidím nič zlé. Už teraz sa vozíkom občas pohybujem v Lánoch i na Hrade a je to veľmi pohodlné," vysvetlil. Zemana dlhodobo sužuje neuropatia nôh a cukrovka.

 

Súvisiaci článok: Úradom sa podarilo zniesť do mesta vrak vrtuľníka, v ktorom zahynul miliardár Kellner



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies