VIDEO: Milovníci marveloviek sa dočkali, do kín prichádza Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva!

NETKY.SK • 7 Máj 2022, 10:31 • 2 min
VIDEO: Milovníci marveloviek sa dočkali, do kín prichádza Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva!

Je tu nový Doctor Strange, ktorý odomyká mnohovesmír a jeho hranice sa posúvajú ďalej ako kedykoľvek predtým! Usaďte sa v kine a chyťte sa sedadiel, začína sa ohromujúca a vzrušujúca jazda vesmírom, plná neuveriteľných vizuálov. Nevídaná akcia s úžasným Benedictom Cumberbatchom - Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva.

slovakia

left justify in out

Doctor Strange sa po prvýkrát objavil v komikse od spoločnosti Marvel Strange Tales v júli 1963, a to v rukách umelca Steva Ditka a spisovateľa Stana Leeho. Trvalo 53 rokov, kým Majster mystických umení privítal superhrdinu v Marvel Cinematic Universe vo filme z roku 2016 s príznačným názvom Doktor Strange.

 

 

Teraz prichádza Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva, ktorý posúva fantasy žáner do ešte temnejšej podoby. Na začiatku cesty doktora Stephena Strangea k mystickým umeniam mu The Ancient One povedala: „Keby som ti mala všetko povedať, utiekol by si odtiaľto s krikom od hrôzy.” V tom čase si nikto nedokázal predstaviť, aké prorocké boli jej slová, pretože o päť rokov neskôr režisér Sam Raimi, majster teroru a čarodejník vzrušenia, prevzal kormidlo druhého dielu. Raimimu nie sú cudzie filmy o superhrdinoch. V roku 1990 režíroval a produkoval Darkman a pôvodnú trilógiu Spider-Man.

 

„Keď Kevin Feige oznámil, že chce do Doctora Strangea vniesť trochu hororového prvku, bolo to pre mňa zaujímavé. Horor a napätie boli pre mňa vždy zábavné aspekty filmovej tvorby. Jedným z dôvodov, prečo ma zaujíma Doctor Strange ako postava, je to, že je kúzelník. Keď som vyrastal, bol som kúzelníkom na detských oslavách a svadbách. Veľmi ma bavilo vytvárať ilúzie. Mimoriadne ma zaujíma superhrdina, ktorý je iluzionistom aj kúzelníkom,“ vysvetľuje režisér Sam Raimi.

 

img

 

Raimi používa filmárske nástroje na komický aj umelecký efekt a nebojí sa posunúť hranice a ísť tam, kam sa len málo režisérov odváži ísť. Raimiho mnohovesmír hovorí o nekonečných paralelných vesmíroch, v každom vesmíre sa nachádza všetko, čo už existuje, ale v inej realite. Predstavte si, že veľa rôznych verzií seba samého žijete v rôznych verziách reality, ktorú poznáte. Vediete rôzne životy s odlišnými výsledkami ako ten, ktorý žijete. Doctora Strangea opäť bravúrne zahral Benedict Cumberbatch.

 

„Strange prostredníctvom svojich skúseností v mnohovesmíre a rôznych jeho verziách vidí, koľko vzorcov správania v sebe nesie. Je to akýsi odtlačok, identifikácia toho, kto je Doctor Stephen Strange v akomkoľvek vesmíre a aké sú nebezpečenstvá tejto postavy. Bude hrdinom svojho nepriateľa alebo nepriateľom svojho hrdinu? Kto je náš Doctor Strange v mnohovesmíre? Doslova naráža na verzie seba, aby na to prišiel,“ opisuje svoju postavu Cumberbatch.

 

img

 

Elizabeth Olsenová stvárňuje Wandu od roku 2014, keď sa prvýkrát objavila vo filme Captain America: The Winter Soldier. Skutočnosť, že Wanda pokračovala v hlavnej úlohe svojej vlastnej streamovacej série a bola pokračujúcou postavou v MCU, je dôkazom Olsenovej vlastných pozoruhodných schopností poľudštiť mocnú čarodejnicu komiksového hrdinu a poskytnúť jej zložité vrstvy, ktoré môže globálne publikum spojiť a pomôcť mu vcítiť sa do nich.

 

„Podľa mňa nie je práve najzábavnejšie hrať sa vždy na hrdinu príbehu, v ktorom sa nerobí nič zlé. Nezdá sa mi to zaujímavé. Myslím, že dôvod, prečo som si Wandu od začiatku naozaj užívala, je ten, že má veľmi jasno vo svojom presvedčení. Jednoducho sa nezhoduje s ostatnými, a to je v poriadku. Bude mať svoje vlastné uvedomenie a prizná, keď urobí chyby,“ prezradila Elizabeth Olsenová.

 

img

 

Ameriku Chavezovú privádza na plátno 16-ročná Xochitl Gomezová. Mladá herečka zažila prvý veľký prelom v roku 2019, keď ju obsadili ako Dawn Schaferovú v tínedžerskom seriáli The Baby-Sitters Club.

 

„Páčilo sa mi, ako dali Ameriku do filmu Doctor Strange, pretože má úžasnú schopnosť cestovať po mnohovesmíre. Nepripadá mi to nútené. Jednoducho to funguje. Som taká šťastná, že sa scenáristom podarilo dokonale zapracovať Amerikin príbeh do deja. A páči sa mi, aká je mladá, myslím, že sa to ľuďom bude naozaj páčiť,“ konštatuje Xochitl Gomezová. 

 

img

 

Vydajte sa do neznáma s Doctorom Strangeom, ktorý s pomocou starých aj nových mystických spojencov prechádza mysľou a nebezpečnými alternatívnymi realitami mnohovesmíru, aby sa postavil novému tajomnému protivníkovi. Očakávaná marvelovka prichádza do kín v distribúcii spoločnosti CinemArt SK.

 

Prečítajte si tiež: Do kín prichádza Film roka. Zahrali si v ňom Penélope Cruz a Antonio Banderas




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies