F1: V piatkových tréningoch dominovalo Ferrari, vyzerá to na ďalší náročný víkend pre Mercedes

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 09:08 • 2 min
F1: V piatkových tréningoch dominovalo Ferrari, vyzerá to na ďalší náročný víkend pre Mercedes

MELBOURNE – Po dvojročnej pauze sme sa F1-tka vrátila na tradičný okruh v austrálskom Melbourne, v úvodných tréningoch dominovalo Ferrari.

slovakia

left justify in out

Ferrari vyhralo obidva tréningy, Vettel si zajazdil na skútri

 

Dvojica pilotov talianskej značky Charles Leclerc a Carlos Sainz si rozdelila prvenstvá v úvodných tréningoch. V prvom to bol Španiel Carlos Sainz, ktorý nadelil celému štartovému polu cez pol sekundy. V druhom tréningu to bol jeho kolega Charles Leclerc, ktorý sa v posledných minútach dostal na prvú priečku. Piatkové tréningy väčšinou neznamenajú nič vážne, no jedno vieme, že tím z Maranella je aj v Melbourne vo výbornej forme. 

 

 

Piloti trápiaceho sa Mercedesu sa v obidvoch tréningoch umiestnili v strede poľa, Mercedes nepriniesol žiadne drastické vylepšenia a minimálne po dnešku to vyzerá na ďalší nevýrazný víkend pre suverénnov poslednej éry F1-tky.

 

Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel sa vrátil po covidovej pauze do kolotoča F1. Hneď v prvom tréningu sa mu pokazil jeho monopost Aston Martin a Nemec sa musel zahrať na hasiča. Po jeho uhasení  nasadol na skúter a spravil si „kolečko“ okolo Albert Parku v Melbourne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WTF1 (@wtf1official)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies